Vormingen onderwijs

Het Balanske biedt de mogelijkheid in groep vormingssessies te volgen. Wij bieden vormingen aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan. Deze workshop is interessant voor zowel lagere schoolkinderen als voor leerlingen van het secundair onderwijs.

Lager onderwijs – wat is een beperking en snoezelen?

Aan de hand van doe-spelletjes en inleefopdrachten leren de deelnemers meer over handicap en hoe het voelt om een beperking te hebben. In deze vormingsessie gaan we ook dieper in op het snoezelconcept en kunnen de leerlingen zelf ervaren wat snoezelen is.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Duur: 2 uur

Secundair onderwijs – standaardvorming

In deze vorming leren de deelnemers meer over beperkingen en de visie op beperkingen in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Bij een online vorming krijgen leerlingen een virtuele blik door onze snoezelruimte.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Duur: 2 uur
(of bij online vorming 2 x 50 minuten)

Secundair onderwijs - uitgebreide vorming

In deze vorming leren de deelnemers meer over handicap en de visie op handicap in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. We laten de leerlingen ervaren wat het is om een handicap te hebben d.m.v. inleef- en doe-opdrachten. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Kostprijs: €9 per leerling
Tijd: 3 uur

Voor meer info over het vormingsaanbod of met een andere vormingsvraag kan je contact opnemen met Asja Heusdens of Sophie Massy: 016-63 90 21.
Hopelijk mogen we je snel verwelkomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief