Welkom op de website van

Leer ons kennen

Onze missie

Alle kinderen de beste kansen geven om zichzelf te ontplooien en open te bloeien, daar streven we samen naar. Door meer aandacht te geven aan een inclusief beleid willen we er voor zorgen dat alle kinderen zich goed in hun vel voelen. Een kind dat zich goed voelt en gelukkig is, stelt zich open tot leren en krijgt zo de beste groeikansen!

Over ons

De Bal is een inclusieve groepsopvang voor kinderen met en zonder beperking


on3img02
Ben je op zoek naar?

De Bal is een, door Kind en Gezin erkende, groepsopvang voor baby's en peuters met 22 vergunde plaatsen. Wij kiezen er bewust voor om zo kleinschalig te blijven. In onze ruimte is immers plaats voor veel meer kindjes.

Dus ben jij als ouder op zoek naar...

1. Een kleinschalig opvanginitiatief voor uw baby of peuter dat net dat tikkeltje extra heeft...

2. Een project waar uw kind al van op zeer jonge leeftijd in aanraking komt met de meerwaarde van diversiteit...

3. Een groepsopvang waar de ontwikkeling van de prille talenten van je kind centraal staat...

4. Een huiselijk kinderdagverblijf waarbij jij als ouder zowel de mogelijkheid krijgt om gezin en arbeid te combineren als betrokken te zijn bij de daginvulling van je kind...

DAN BEN JE BIJ ONS OP HET JUISTE ADRES

on3img01
De Bal?

De bal symboliseert het kindvriendelijke van onze groepsopvang. Wij willen geen ingewikkelde organisatie zijn, maar een toegankelijke, herkenbare en begrijpbare organisatie die open staat voor iedereen.

De bal symboliseert ook het speelse en dynamische uit onze visie. Een bal is steeds in beweging, net zoals ook wij onszelf als organisatie steeds verder zullen ontwikkelen.

Tot slot willen we met onze naam duidelijk maken dat we deel uitmaken van Het Balanske. Deze organisatie is al jarenlang bekend om de kwaliteit van activiteiten die we aanbieden voor kinderen (met een beperking).

on3img03
Wie, waar en wanneer?

We vangen kinderen op vanaf zeer jonge leeftijd tot dat ze klaar zijn om naar school te gaan. Deze leeftijd is niet voor alle kinderen gelijk. Daarom blijven kinderen met een beperking ook langer welkom in onze opvangwerking.

In het gebouw van Het Balanske, Halensebaan 2 te Tielt-Winge.

Bij ons betaal je naargelang je inkomen. Ouders betalen voor de dagen die ze gereserveerd hebben en eventueel voor extra dagen die ze met de opvang zijn overeengekomen. Ouders betalen niet voor sluitingsdagen van de opvanglocatie zelf en ook (bij tijdig verwittigen) niet voor een beperkt aantal gerechtvaardigde afwezigheidsdagen vb. je kindje is enkele dagen ziek, je neemt als ouder een snipperdag,... Wanneer een kind full-time komt heeft het bij ons recht op 18 gerechtvaardigde afwezigheidsdagen. Bij een deeltijds opvangplan verminderen wij dit aantal dagen verhoudingsgewijs.
Kalender

U kan op weekdagen bij ons terecht
tussen 7u 's morgens en 18u30 's avonds
Wij sluiten in 2018 tijdens volgende weken:

Eerste week van de paasvakantie (maandag 2 april t.e.m. zondag 8 april 2018)
Eerste vier weken van de zomervakantie (maandag 2 juli t.e.m. zondag 29 juli 2018)
Herfstvakantie (maandag 29 oktober t.e.m. zondag 4 november 2018)
Wij zijn gesloten op volgende feestdagen in 2018:

Nieuwjaarsdag (maandag 1 januari 2018)
Dag van de Arbeid (dinsdag 1 mei 2018)
O.H. Hemelvaart (donderdag 10 mei 2018)
Pinkstermaandag (maandag 21 mei 2018)
Teamdag Personeel (maandag 30 juli 2018)
O.L.V. Hemelvaart (woensdag 15 augustus 2018)
Kerstavond (maandag 24 december 2018)
Kerstdag (dinsdag 25 december 2018)
Nieuws

Lees meer over de laatste gebeurtenissen en nieuwsjes van De Bal!


Hannah Byttebier vervangt Inne Knight

Maak kennis met Hannah, de nieuwe (tijdelijke) coördinator voor kinderdagverblijf De Bal.

We nemen even kort afscheid van Inne. Zoals jullie inmiddels al wel weten, zal zij in moederschapsverlof gaan de komende maanden. Ze wordt vervangen door Hannah Byttebier, die reeds werkzaam was in Het Balanske. In april/mei zullen Inne en het nieuwe baby’tje (terug) in onze opvang verschijnen! Hannah zal gewoon verder bereikbaar blijven op het e-mailadres inne@balanske.be 

De Bal zet de deuren open tijdens de Balanskesfeesten

Op zondagnamiddag 17 september vinden de Balanskesfeesten plaats met allerlei leuks zoals workshops, een fotograaf, een springkasteel en heel wat lekkers zoals pannenkoeken, smoutebollen en natuurlijk ons pastabuffet. Schrijf deze datum alvast in jouw agenda, want het belooft een spetterende dag te worden!

Inschrijven voor ons pastabuffet kan door het inschrijvingsstrookje in te vullen en aan ons terug te bezorgen. Je mag het binnenbrengen bij het onthaal van Het Balanske, in onze brievenbus stoppen, of per mail terugsturen naar info@balanske.be De inschrijving is pas compleet na het overmaken van het juiste bedrag op het rekeningnummer van Het Balanske, met vermelding: 'pasta + naam'. Inschrijven kan t.e.m. 7 september 2017!

Download hier het inschrijfstrookje voor het pastabuffet.

Vanaf maandag staat het team van de Bal opnieuw paraat!

Na een sluitingsperiode van een maand staat het team van De Bal met hernieuwde moed opnieuw voor u en uw kleine koters paraat.

Maandag staan wij terug helemaal op post voor onze kindjes! Woensdag gingen wij alvast met zijn allen op teamdag! Het was een super fijne dag, met een inspirerende vorming, een intensief stadspel en lekker eten! De aandachtige kijkers hebben misschien al opgemerkt dat ook ons kersverse teamlid Liselotte erbij was! Zij staat vanaf dinsdag mee paraat! Geniet nog van de laatste dagen vakantie en tot volgende week.

Groetjes,
het team van De Bal


Contact en inschrijven

Heb je interesse in dit initiatief? Wil je hier graag meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op.


Adres

De Bal, Halensebaan 2, 3390 Tielt-Winge

Telefoon

016 63 90 21 en vraag naar Inne 

Email

inne@balanske.be

logo-drk

De Bal is een inclusieve groepsopvang voor kinderen met en zonder beperking.


Met de steun van