Welkom op de website van
Leer ons kennen

Waar staan we voor?

Alle kinderen de beste kansen geven om zichzelf te ontplooien en open te bloeien, daar streven we samen naar. Door meer aandacht te geven aan een inclusief beleid willen we ervoor zorgen dat alle kinderen zich goed in hun vel voelen. Een kind dat zich goed voelt en gelukkig is, stelt zich open tot leren en krijgt zo de beste groeikansen!

OVER ONS

De Bal is een inclusieve groepsopvang voor kinderen met en zonder beperking

WIE ZIJN WE?

De Bal is een inclusief kinderdagverblijf. Elke dag verwelkomen we 22 baby’s en peuters mét en zonder zorgnoden! We zijn erkend door Kind en Gezin en werken op basis van een inkomenstarief. (De dagprijs voor onze opvang is dus afhankelijk van het gezinsinkomen). Het kinderdagverblijf is open tussen 7.00 en 18.30 uur!

Ons team bestaat uit 6 vaste kinderbegeleiders, een poetsmedewerker en een verantwoordelijke! Daarbovenop kunnen wij heel vaak rekenen op de hulp en ondersteuning van enkele fantastische vrijwilligers en onze buren van De Kalebas. Daarnaast kan je in ons kinderdagverblijf ook regelmatig stagiairs terugvinden.

Wij vinden het heel belangrijk dat elk kind welkom is en ook ouders zich thuis voelen bij ons. Elk kindje wordt extra opgevolgd door een aandachtsbegeleider en elke dag worden er leuke activiteiten bedacht door onze begeleiders om de ontwikkeling van de kindjes te stimuleren. Op die manier krijgt elk van hen de kans om samen met vriendjes de wereld te ontdekken!

KINDJES MET EXTRA ZORGNOOD

In ons kinderdagverblijf zijn ook kindjes met een extra zorgnood welkom. Niet voor elk kind verloopt de ontwikkeling immers zoals gehoopt of verwacht. Samen met de ouders en eventuele belangrijke partners zoeken we naar de beste manier om deze kindjes op te vangen en te begeleiden!

Op die manier kunnen ook kindjes met een extra zorgnood opgroeien met hun leeftijdsgenootjes. Regelmatig gaan we met z’n allen heerlijk genieten en ontdekken in de snoezelruimtes van Het Balanske! En om het drukke gezinsschema te ontlasten is het mogelijk om therapie te laten doorgaan in de opvang. Als kindjes nog niet meteen klaar zijn om op jonge leeftijd naar de kleuterschool te vertrekken, dan kunnen ze bij ons nog een klein beetje langer blijven!

Begeleiding van een kindje met een extra zorgnood moet uiteraard op maat bekeken worden. Hebt u interesse? Contacteer ons gerust voor een persoonlijk gesprek! Indien gewenst kunnen uiteraard ook de thuisbegeleiders of andere hulpverleners aansluiten bij dit gesprek!

NIEUWS EN INTERESSE?

Kinderdagverblijf De Bal werkt momenteel aan een nieuwbouw, geschakeld aan het huidige gebouw. De verhuis naar dit spiksplinternieuwe gebouw staat gepland medio 2021. Gedurende de werken verblijven we op dit moment in gezellig ingerichte containers op het grasveld van Het Balanske!

Elke maand staat er een kennismakingsmomentje op de planning, waarbij we jullie de opvangvoorziening en de werking voorstellen. Wil u graag het volgende kennismakingsmoment bijwonen? Contacteer ons dan zeker voor meer informatie via inne@balanske.be.

Kalender

U kan op weekdagen bij ons terecht
tussen 7u 's morgens en 18u30 's avonds

Wij sluiten in 2020 tijdens volgende weken:

Tweede week van de paasvakantie (maandag 13 april t.e.m. zondag 19 april)
De derde tot en met de zesde week van de zomervakantie (maandag 20 juli t.e.m. zondag 9 augustus 2019)
Herfstvakantie (maandag 2 november t.e.m. zondag 8 november)
Kerstvakantie (donderdag 24 december t.e.m. zondag 3 januari)

Wij zijn gesloten op volgende feestdagen in 2020:

Nieuwjaarsdag: woensdag 1 januari

  Vormingsdag personeel (GESLOTEN VOOR DE KINDJES): vrijdag 13 maart

  Dag van de Arbeid: woensdag 1 mei

  O.H. Hemelvaart: donderdag 21 mei

  Pinkstermaandag: maandag 1 juni 

  Wapenstilstand: woensdag 11 november

  De sluitingsdagen van het jaar 2021 zullen bekendgemaakt worden in september 2020.

  OPGELET: Vormingsdag personeel: vrijdag 9 oktober
  Deze dag zal onze kribbe WEL open zijn, maar zullen we uitzonderlijk de deuren sluiten om 16 uur!

  Nieuws

  Lees meer over de laatste gebeurtenissen en nieuwsjes van De Bal!

  20 augustus 2020
  14 juli 2020

  Contact en inschrijven

  Heb je interesse in dit initiatief? Wil je hier graag meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

  Email

  inne@balanske.be

  Telefoon

  016 63 90 21 en vraag naar Inne

  Adres

  De Bal, Halensebaan 2, 3390 Tielt-Winge

   

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief