Welkom op de website van
Leer ons kennen

Waar staan we voor?

Alle kinderen de beste kansen geven om zichzelf te ontplooien en open te bloeien, daar streven we samen naar. Door meer aandacht te geven aan een inclusief beleid willen we ervoor zorgen dat alle kinderen zich goed in hun vel voelen. Een kind dat zich goed voelt en gelukkig is, stelt zich open tot leren en krijgt zo de beste groeikansen!

OVER ONS

De Bal is een inclusieve groepsopvang voor kinderen met en zonder beperking

WIE ZIJN WE?

De Bal is een inclusief kinderdagverblijf. Elke dag verwelkomen we 26 baby’s en peuters mét en zonder zorgnoden! We zijn erkend door Kind en Gezin en werken op basis van een inkomenstarief. (De dagprijs voor onze opvang is dus afhankelijk van het gezinsinkomen). Het kinderdagverblijf is open tussen 7.00 en 18 uur!

Ons team bestaat uit 7 vaste kinderbegeleiders, een poetsmedewerker, een administratief medewerker, een logopediste en een hoofdverantwoordelijke. Daarbovenop kunnen wij heel vaak rekenen op de hulp en ondersteuning van enkele fantastische vrijwilligers en onze buren van dagcentrum De Kalebas. Daarnaast kan je in ons kinderdagverblijf ook regelmatig stagiairs terugvinden.

Wij vinden het heel belangrijk dat elk kind welkom is en ook ouders zich thuis voelen bij ons. Elk kindje wordt extra opgevolgd door een aandachtsbegeleider en elke dag worden er leuke activiteiten bedacht door onze begeleiders om de ontwikkeling van de kindjes te stimuleren. Op die manier krijgt elk van hen de kans om samen met vriendjes de wereld te ontdekken!

KINDJES MET EXTRA ZORGNOOD

In ons kinderdagverblijf zijn ook kindjes met een extra zorgnood welkom. Niet voor elk kind verloopt de ontwikkeling immers zoals gehoopt of verwacht. Samen met de ouders en eventuele belangrijke partners zoeken we naar de beste manier om deze kindjes op te vangen en te begeleiden!

Op die manier kunnen ook kindjes met een extra zorgnood opgroeien met hun leeftijdsgenootjes. Regelmatig gaan we met z’n allen heerlijk genieten en ontdekken in de snoezelruimtes van Het Balanske! En om het drukke gezinsschema te ontlasten is het mogelijk om therapie te laten doorgaan in de opvang. Als kindjes nog niet meteen klaar zijn om op jonge leeftijd naar de kleuterschool te vertrekken, dan kunnen ze bij ons nog een klein beetje langer blijven!

Begeleiding van een kindje met een extra zorgnood moet uiteraard op maat bekeken worden. Hebt u interesse? Contacteer ons gerust voor een persoonlijk gesprek! Indien gewenst kunnen uiteraard ook de thuisbegeleiders of andere hulpverleners aansluiten bij dit gesprek!

NIEUWS EN INTERESSE?

Elke maand staat er een kennismakingsmomentje op de planning, waarbij we jullie de opvangvoorziening en de werking voorstellen. Wil u graag het volgende kennismakingsmoment bijwonen? Contacteer ons dan zeker voor meer informatie via inne@balanske.be.

Kalender

Wij sluiten in 2024 tijdens volgende weken:

De eerste week van de paasvakantie: maandag 1 tot en met vrijdag 5 april

De derde tot en met de zesde week van de zomervakantie: maandag 15 juli t.e.m. zondag 4 augustus en

Herfstvakantie: woensdag 30 oktober tot en met 1 november. De andere dagen zullen we WEL geopend zijn!

Kerstvakantie: maandag 25 december t.e.m. maandag 1 januari 2025

Wij zijn gesloten op volgende (feest)dagen en vakantieweken in 2024:

Maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag)

Vrijdag 15 maart: gesloten voor de kindjes - TEAMDAG personeel

Woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid)

Donderdag 9 mei (O.H. Hemelvaart)

Maandag 20 mei (Pinkstermaandag)

Donderdag 15 augustus en vrijdag 16 augustus

Maandag 11 november (Wapenstilstand)

Dit zijn de sluitingsdagen waaraan wij ons zullen trachten te houden. In uitzonderlijke omstandigheden is het mogelijk dat er nog een kleine wijziging doorgegeven wordt. Wij zullen wijzigingen altijd trachten zo snel mogelijk door te geven.

Contact en inschrijven

Heb je interesse in dit initiatief? Wil je hier graag meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Email

inne@balanske.be

Telefoon

016 63 90 21 en vraag naar Inne

Adres

De Bal, Halensebaan 2, 3390 Tielt-Winge

 

Het team van De Bal

Ons team bestaat uit 7 vaste kinderbegeleiders, een poetsmedewerker, een administratief medewerker, een logopediste en een hoofdverantwoordelijke.

Huishoudelijk reglement

Ons volledige huishoudelijk reglement kan je hier inkijken. 

Na het laatste inspectiebezoek gingen wij aan de slag en maakten we een plan van aanpak op. 

Nieuws

Lees meer over de laatste gebeurtenissen en nieuwsjes van De Bal!

03 oktober 2023
13 juli 2022

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief