Steun ons

Het Balanske is voor zijn werking voor een groot deel afhankelijk van gelden die op allerlei wijzen worden ingezameld. Door de organisatie van eigen activiteiten, maar ook door projectaanvragen of giften door sympathisanten en bedrijven.

Nieuws! 

Omdat we door corona heel wat centjes mislopen, heeft Het Balanske zich samen met een dertigtal vzw's geëngageerd om een nieuw, groot solidariteitsplatform op te richten. Onder 'Samen in actie' kunnen goede doelen zich registreren. Particulieren kunnen zo hun goede doel eruitpikken en steunen door te doneren, een actie in te richten of zich aan te sluiten bij een opgezette actie.

De campagne 'Ik steun mijn goede doel' loopt tot en met begin maart, wanneer we de Vrijwilligersweek vieren!

Steun ook jij jouw goede doel?

Je vindt de opgestarte warme acties door enkele initiatiefnemers - vrijwilligers van Het Balanske en sympathisanten - in dit overzicht.
Wij zijn bijzonder blij met deze acties!

Uiteraard delen wij graag waar alle giften en donaties aan besteed worden. 

In 2019 investeerden we onder meer in:

  • Opstart dagcentrum De Kalebas, inclusief vervoersdienst. Het dagcentrum is opgestart 1 september 2019.
  • De vorming voor animatoren om een kwalitatief goede vakantiewerking te garanderen.
  • Onderhoud van ons gebouw, met veel aandacht voor de (water) snoezel

Begin 2020 zijn we gestart met de bouw van een nieuwbouw, die medio 2021 in gebruik zal worden genomen. Voor de afwerking van de inrichting zijn nog vele middelen nodig.

Waarvoor wij alle middelen vandaag bijzonder goed kunnen gebruiken?
Hieronder vind je enkele voorbeelden waarvoor wij vandaag financiële middelen zoeken.

Onze toekomstige aankopen: groot en klein

Omdat wij met ons vrijetijdszorgcentrum en met onze dagopvang uitstappen en vakanties doen met personen in een rolstoel, hebben wij nood aan een oprijplaat. Zo kunnen we deze mobiele oprijplaat telkens meenemen en zijn ontoegankelijke locaties plots toegankelijker!

Onze cybersnoezel is toe aan een optimalisatie. Wat hebben we nodig? Een nieuwe computer met touchscreen of een digiboard: zo kunnen we de deelnemers een aangepaste cybersnoezel naar de digitale noden van vandaag beschikbaar stellen. 

Hardware/ICT-materiaal om vormingen, ouder- en infonamiddagen digitaal te kunnen aanbieden. Zo kunnen we in moeilijke tijden, waarbij fysiek contact niet mogelijk is, deze interessante sessies laten doorgaan. 

Hoe kan jij ons helpen?

Onze volledige werking, alle aankopen die we doen,... is mede mogelijk dankzij alle giften en donaties aan ons als goede doel. Dankzij vele gulle schenkers doorheen het jaar kunnen wij onze werking van Het Balanske laten bestaan, en meer zelfs: laten groeien.

Wil je Het Balanske graag als goede doel steunen, dan kan dat op de volgende mogelijke manieren:

Doe een schenking

Een gift of schenking kan je het hele jaar door overmaken. Voordelig is dat een gift vanaf het bedrag van 40 euro fiscaal aftrekbaar is. Voor dit jaar loopt het voordeel op tot 60% (in plaats van 45%)
Wil jij een gift overmaken? Dat kan op het rekeningnummer 
BE97 734 3571 87149 van Het Balanske met als mededeling ‘gift 2020’.

Schenk een duolegaat

Voor personen zonder kinderen is ook het opstellen van een duolegaat erg interessant voor Het Balanske én voor de erfgenamen. Contacteer uw notaris of Het Balanske voor meer info.

Spreek erover met uw familie, vriend, kennis, collega, buur, … want onbekend is onbemind!

Doe je aankopen online

Doe jij wel eens een online aankoop? Passeer dan eerst via Trooper, het platform dat verenigingen steunt. Per aankoop die jij online doet, krijgen wij een percentje zonder dat het jou iets extra kost. Installeer de Trooper-bot die het jou vergemakkelijkt om hieraan te denken.

Troop jij ook mee?

Schenk een cadeaubon

Wil jij iemand uit je familie of vriendenkring een snoezelsessie cadeau doen? Dan kan je bij ons een waardebon kopen voor een snoezelsessie of watersnoezelsessie.
Een snoezelsessie kost 4,5 euro/persoon, een watersnoezelsessie kost 14 euro/persoon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief