Ondersteuning vanuit Het Balanske

Naast het aanbod van de vrijetijdsactiviteiten wil Het Balanske een ondersteunende rol spelen naar het gezin toe. Zo bieden we vrijetijdstrajectbegeleiding en thuisoppas aan. 

Naar onze vakantiewerking toe willen we zelf animatoren vormen. Aan hen bieden we de mogelijkheid tot het volgen van een cursus animator in het jeugdwerk aan.

Vrijetijdstrajectbegeleiding

Wil je je aansluiten bij een sportclub, een knutselgroep of een toneelvereniging? Wil je graag naar een jeugdbeweging in de buurt, maar je weet niet of dit mogelijk is? Kortom, wil je wat individuele ondersteuning bij het invullen van je vrije tijd?

Dan is vrijetijdstrajectbegeleiding iets voor jou!

Lees hier wat het stappenplan van de vrijetijdstrajectbegeleiding precies inhoudt.

Thuisoppas

Wil je als ouder van een kind met een beperking graag eens een avondje op stap, moet je naar een huwelijksfeest of heb je een afspraak bij de kapper . . . en heb je geen opvang voor je kind?
Een telefoontje naar Het Balanske en wij zorgen, in de mate van het mogelijke, voor een thuisoppas.

Meer info over onze thuisoppasdienst.

Cursus animator in het jeugdwerk

Hou jij van kinderen en jongeren? Ben jij speels, creatief, zorgzaam en immer enthousiast? Wil jij kinderen en jongeren met of zonder beperking helpen om de vakantieweek van hun dromen te beleven? En bovendien een zakcentje bij verdienen? Dat kan! Word animator in het jeugdwerk, bijvoorbeeld bij Het Balanske.

De volgende cursus vindt plaats tijdens de paasvakantie 2021. Lees hier alvast meer wat je mag verwachten van deze cursus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief