Snoezelen

Wat

Snoezelen is het stimuleren van verschillende zintuigen door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen, tastmateriaal en geuren. Deze prettige zintuiglijke ervaringen worden aangeboden in een veilige, warme en rustige omgeving.

Snoezelen is (op non-verbale wijze) de zintuigen prikkelen en activeren, om zo de communicatie tussen ouders en kinderen of tussen de deelnemers en de begeleiders te bevorderen. Ontspanning is het hoofddoel.

Enerzijds biedt snoezelen een sfeer die bevorderlijk is voor een goede ontspanning van lichaam en geest. Je kan relaxen op een verwarmd waterbed, bubbels zien opborrelen in lichtbronnen of rustig wegdromen in een trilstoel. Anderzijds zet het ook aan tot activiteit. Leef je uit in het ballenbad, op het springkasteel, in de speelruimte of maak zelf muziek in de muziekruimte. Iedereen krijgt de kans om de ruimte te exploreren op eigen tempo, los van de verwachtingen van anderen.

In onze snoezel kunnen gezinnen en groepen (voorzieningen, instellingen, scholen buitengewoon onderwijs) met kinderen, jongeren en volwassenen met een (meervoudige) verstandelijke beperking, autismespectrumstoornis of dementie terecht.

Onze snoezel beschikt over zeven verschillende ruimten.

Update corona 08/03/2021

Onze snoezel is vanaf 1 maart 2021 weer open voor gezinnen en groepen.

Voor gezinnen telt de gezinsbubbel, voor groepen geldt het max. aantal van 9 deelnemers, allen met de leeftijd van max. 30 jaar. 

Vanaf 15 maart, wanneer ook scholen weer op uitstap buiten de schoolmuren mogen, mogen ook zij in hun klasbubbel komen snoezelen.

Geldende hygiënemaatregelen

Na elke snoezelsessie ontsmetten we alle drukknoppen, zitplaatsen, het luchtkussen en het warmwaterbed. Het ballenbad blijft gesloten omdat we dit niet continu kunnen reinigen.

Ten voordele van ieders gezondheid nemen we ook volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor +12-jarigen.
  • Kussens en stoffen attributen liggen nu niet in de snoezel omdat we deze niet telkens kunnen reinigen.
  • Een sessie duurt 1u15 minuten (en dus niet 1u30 minuten) om ons de tijd te geven de ruimtes te ontsmetten.
  • Ontsmetten van de handen voor en na de sessie is verplicht.

Deelnameprijs snoezel

De deelnameprijs bedraagt 4,5 euro/persoon, zowel als deelnemer binnen een gezin als binnen een organisatie. Begeleiders van groepen krijgen gratis toegang.

Opgelet m.b.t. betaling: bij voorkeur gebeurt betaling via overschrijving na ontvangst van de onkostennota, na de snoezelsessie. 

Snoezel reserveren

Een snoezelsessie duurt anderhalf uur.
De snoezel is geopend op weekdagen en tijdens weekends van 9 tot 18.30 uur. (laatste snoezelbeurt start om 17 uur)

Kom jij ook op ontdekking?

Snoezelen

Praktische info
  • Verantwoordelijke: Het secretariaat
  • Locatie: Het Balanske
Prijs
Prijs: €4,5/deelnemer (begeleiders groepen gratis)
Inschrijven

Beschikbaarheid

Je moet aangemeld zijn bij "Mijn Balanske" om te kunnen reserveren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief