Snoezelen

Snoezelen is het stimuleren van verschillende zintuigen door een combinatie van muziek, lichteffecten,trillingen, tastmateriaal en geuren. Deze prettige zintuiglijke ervaringen worden aangeboden in een veilige, warme en rustige omgeving.

Snoezelen is (op non-verbale wijze) de zintuigen prikkelen en activeren, om zo de communicatie tussen ouders en kinderen te bevorderen. Ontspanning is het hoofddoel.

Snoezelen biedt enerzijds een sfeer die bevorderlijk is voor een goede ontspanning van lichaam en geest. Je kan relaxen op een verwarmd waterbed, bubbels zien opborrelen in lichtbronnen of rustig wegdromen in een trilstoel.

Snoezelen kan anderzijds ook tot activiteit aanzetten. Leef je uit in het ballenbad, op het springkasteel, in de speelruimte of maak zelf muziek in de muziekruimte. Iedereen krijgt de kans om de ruimte te exploreren op eigen tempo, los van de verwachtingen van anderen.

Je kan de snoezelruimte reserveren door te bellen naar het onthaal (016/63.90.21) of een mail te sturen naar info@balanske.be . Als je een overzicht wil zien van wanneer de snoezelruimte beschikbaar is, kan u bovenaan in het menu 'agenda' kiezen.logo-drk

Het Balanske is een gezinsactiviteitencentrum voor personen met een handicap en hun gezin


Met de steun van