Dagcentrum Kalebas

Dagcentrum voor jongvolwassenen met een beperking

Dagcentrum De Kalebas biedt een kwalitatief en zinvolle dagbesteding aan voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een mentale en/of fysieke beperking eventueel in combinatie met Autisme Spectrum Stoornissen. 

In De Kalebas vinden wij het belangrijk dat de deelnemers zelf kunnen bepalen op welke manier hun persoonlijke dagbesteding vorm krijgt. We realiseren daarom een flexibel aanbod aan activiteiten en ateliers, zowel binnen als buiten de muren van het dagcentrum. Zo trachten we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de interesses en talenten van de deelnemers en kunnen we hun persoonlijke groei en ontplooiing stimuleren.

Ateliers, sport, koken en meer

Onder atelierwerking kunnen gebruikers interessante ateliers volgen zoals computer- , bakkers-, tuin-, muziek- en crea-atelier. Daarnaast nemen we ook sport en beweging mee op in het programma en zetten we graag onze snoezelruimtes open voor gebruik. Onze focus ligt ook op inclusieve en/of arbeidsgerichte activiteiten, aangepast aan de wensen en talenten van onze gebruikers. Tot slot lanceert het dagcentrum doorheen het jaar zowel recreatieve als leerrijke uitstappen, activiteiten en evenementen.

De Kalebas voorziet in een eigen vervoersdienst die gebruikers van en naar het centrum kan brengen. Tot slot kan indien gewenst ’s middags ook een warme maaltijd worden genuttigd. 

In ons dagcentrum staan vandaag begeleiders Sanne, Paulien, Kimberley, Ina en Lore, samen met verantwoordelijke Silke, paraat om onze gasten een fijne, waardevolle dagbesteding te laten volgen.

Nieuwbouw 

In september 2019 openden we het dagcentrum binnen de gebouwen van Het Balanske. Sinds begin april 2021 beschikken we met het dagcentrum over een volwaardige, eigen plek voor twintig gasten. Het dagcentrum beschikt over een grote keuken, leefruimte, zitruimte, badkamer, een bakkers- en crea-atelier en twee ruimten voor vrije invulling. 


Extra plaatsen

Binnen onze werking hebben we nog ruimte om extra gasten op te vangen.
Met de ingebruikname van de nieuwbouw vanaf maart 2021 beschikken wij over een volledige verdieping voor het dagcentrum. Zo hebben wij nog meer ruimte om extra gasten te kunnen verwelkomen. Zoek jij naar een dagcentrum waar je een zinvolle dagbesteding kan doorbrengen? Kom vrijblijvend langs voor een kennismaking. 

Meer info

De folder van het dagcentrum vindt u hier terug.

Heeft u vragen over de werking of tarieven van het dagcentrum? Contacteer coördinator Silke Willems telefonisch via 016 63 90 21 of via mail.

Dagcentrum Kalebas

Praktische info
  • De folder van het dagcentrum vindt u hier terug.
  • Heeft u vragen over de werking of tarieven van het dagcentrum? Contacteer coördinator Silke Willems telefonisch via 016 63 90 21 of via mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief