Vormingen voor scholen en jeugdwerk

Het Balanske biedt de mogelijkheid in groep vormingssessies te volgen, dit zowel voor scholen lager en secundair onderwijs, voor jeugdwerkers en andere professionelen.

We bieden ook een snoezelrondleiding aan voor gezinnen of begeleiders van voorzieningen, of leerkrachten van scholen. 
Ben je lid van een vereniging en wil je samen de snoezel bezoeken? Ook dan heten we je van harte welkom voor een snoezelrondleiding.

Interesse? Neem contact op met vormingsmedewerkers Asja Heusdens of Sophie Massy.

Hieronder vind je ons huidige vormingsaanbod.

Vormingen en uitleenkoffer voor kleuters

Voor kleuters hebben we een vorming rond beperkingen en snoezelen op maat uitgewerkt. Ook een uitleenkoffer hoort erbij.

Vormingen lager en secundair onderwijs

Voor leerlingen van het lager en secundair onderwijs bieden we vormingen aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan.

Meer info over klasvormingen voor lager en secundair onderwijs.

Vorming "Hoe je jeugdwerking inclusief maken?'

Je droomt van een werking met en zonder jongeren met een beperking, maar je weet nog niet juist hoe. In deze vorming helpen we je op weg om je werking meer inclusief te maken. Naast algemene achtergrondinformatie geven we concrete tips en tricks waar je nadien effectief mee aan de slag kan gaan.

Meer info over deze vorming.

Vorming 'autisme en spelen aanpassen'

Kinderen en jongeren met autisme zijn ook kinderen die gewoon houden van spelen, plezier maken en nieuwe mensen leren kennen (o ja!). Over autisme is er al veel gezegd en geschreven. Maar wat moet je nu echt weten over autisme voor jouw jeugdwerking? Dat kom je in deze vorming allemaal te weten!

Snoezelrondleiding

Tijdens deze rondleiding geven we uitleg over de verschillende ruimtes in de snoezel en leer je bij over de snoezelmethodiek. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief