Vormingen voor scholen, jeugdwerk en professionelen

Het Balanske biedt de mogelijkheid in groep vormingssessies te volgen, dit zowel voor scholen lager en secundair onderwijs, voor jeugdwerkers en andere professionelen.

We bieden ook een snoezelrondleiding aan voor gezinnen of begeleiders van voorzieningen, of leerkrachten van scholen. 
Ben je lid van een vereniging en wil je samen de snoezel bezoeken? Ook dan heten we je van harte welkom voor een snoezelrondleiding.

Interesse? Neem contact op met vormingsmedewerkers Asja Heusdens of Sophie Massy.

Hieronder vind je ons huidige vormingsaanbod voor professionelen.

Heb je interesse in een vorming die je als ouder kan volgen? Kijk dan op deze pagina

Vormingen en uitleenkoffer voor kleuters

Voor kleuters hebben we een vorming rond beperkingen en snoezelen op maat uitgewerkt. Ook een uitleenkoffer hoort erbij.

Vormingen lager en secundair onderwijs

Voor leerlingen van het lager en secundair onderwijs bieden we vormingen aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan.

Vorming "Hoe je jeugdwerking inclusief maken?'

Je droomt van een werking met en zonder jongeren met een beperking, maar je weet nog niet juist hoe. In deze vorming helpen we je op weg om je werking meer inclusief te maken. Naast algemene achtergrondinformatie geven we concrete tips en tricks waar je nadien effectief mee aan de slag kan gaan.

Deze vorming is op afspraak te reserveren.

Vorming 'autisme en spelen aanpassen'

Kinderen en jongeren met autisme zijn ook kinderen die gewoon houden van spelen, plezier maken en nieuwe mensen leren kennen (o ja!). Over autisme is er al veel gezegd en geschreven. Maar wat moet je nu echt weten over autisme voor jouw jeugdwerking? Dat kom je in deze vorming allemaal te weten!

Deze vorming is op afspraak te reserveren.

Cursus animator in het jeugdwerk

Hou jij van kinderen en jongeren? Ben jij speels, creatief, zorgzaam en immer enthousiast? Wil jij kinderen en jongeren met of zonder beperking helpen om de vakantieweek van hun dromen te beleven? En bovendien een zakcentje bij verdienen? Dat kan! Word animator in het jeugdwerk, bijvoorbeeld bij Het Balanske.

De volgende cursus vindt plaats tijdens de paasvakantie 2023. Lees hier alvast meer wat je mag verwachten van deze cursus.

Vorming moeilijk gedrag voor jeugdwerk

Deze vorming voor jeugdwerkers, hoofdanimatoren en pleinverantwoordelijke omvat het begrijpen van en omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen.
De vorming vindt plaats op zaterdag 23 september 2023 van 9 tot 16 uur.
De deelnameprijs bedraagt 80 euro inclusief broodjeslunch.

Inschrijven doe je via deze link.  

Snoezelvorming

In deze vorming leer je de theoretische en praktische aspecten van het snoezelen kennen. De vorming is bedoeld voor ouders, brussen, familie van personen met een extra zorgnood, leerkrachten in het BU, begeleiders, e.a…

Je kan als begeleider of als leerkracht een snoezelvorming volgen op:
woensdag 27 september van 14 tot 16 uur
OF woensdag 15 november 2023 van 14 tot 16 uur

Snoezelrondleiding

Tijdens deze rondleiding werp je een blik in onze zeven snoezelruimten. Fijn als bezoek door een vereniging of andere externe organisatie. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief