Vormingen

Het Balanske biedt de mogelijkheid in groep vormingssessies te volgen. Wij bieden workshops aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan. Deze workshop is interessant voor zowel lagere schoolkinderen als voor leerlingen van het secundair onderwijs, maar eveneens ook voor professionelen.

Lager onderwijs – wat is een handicap en snoezelen?

Aan de hand van doe-spelletjes en inleefopdrachten leren de deelnemers meer over handicap en hoe het voelt om een handicap te hebben. In deze vormingsessie gaan we ook dieper in op het snoezelconcept en kunnen de leerlingen zelf ervaren wat snoezelen is.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Tijd: 2 uur

Secundair onderwijs – standaardvorming

-In deze vorming leren de deelnemers meer over handicap en de visie op handicap in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Tijd: 2 uur

Secundair onderwijs - uitgebreide vorming

In deze vorming leren de deelnemers meer over handicap en de visie op handicap in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. We laten de leerlingen ervaren wat het is om een handicap te hebben d.m.v. inleef- en doe-opdrachten. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Kostprijs: €9 per leerling
Tijd: 3 uur

Snoezelrondleiding

Tijdens deze rondleiding geven we uitleg over de verschillende ruimtes in de snoezel en leer je bij over de snoezelmethodiek. Heb je graag wat meer info over de gepaste begeleidershouding, materiaalgebruik e.d.? Alle vragen kunnen hier gesteld worden. Je ervaart zelf wat snoezelen inhoudt tijdens een vrij snoezelmoment.

Kostprijs: €5.5 per persoon
Tijd: 1 uur

Hoe maak je je speelplein inclusief?

Je droomt van een werking met en zonder jongeren met een beperking, maar je weet nog niet juist hoe. Wij stomen je procesmatig klaar voor inclusie! Met spel en interactie brengen we thema’s naar voor zoals begeleidershouding en -technieken, aanpassen van de spelen, communicatie, verschillende soorten beperkingen,...

Kostprijs: Nader te bepalen
Tijd: Dagvullend
 

Voor meer info over het vormingsaanbod of met een andere vormingsvraag kan je contact opnemen met Asja Heusdens of Sophie Massy: 016-63 90 21. 
Hopelijk mogen we je snel verwelkomen.