Vormingen voor scholen, jeugdwerk en professionelen

Het Balanske biedt de mogelijkheid in groep vormingssessies te volgen, dit zowel voor scholen kleuter, lager en secundair onderwijs, voor jeugdwerkers en andere professionelen.

We bieden ook een snoezelrondleiding aan voor gezinnen of begeleiders van voorzieningen, of leerkrachten van scholen. 
Ben je lid van een vereniging en wil je samen de snoezel bezoeken? Ook dan heten we je van harte welkom voor een snoezelrondleiding.

Interesse? Neem contact op met vormingsmedewerkers Asja Heusdens of Sophie Massy.

Hieronder vind je ons huidige vormingsaanbod voor professionelen.

Heb je interesse in een vorming die je als ouder kan volgen? Kijk dan op deze pagina

Vormingen regulier onderwijs

Voor kleuters hebben we een vorming rond beperkingen en snoezelen op maat uitgewerkt

Voor leerlingen van het lager onderwijs bieden we vormingen aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan.

Voor leerlingen van het secundair onderwijs bieden we vormingen aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan.

Voor kleuters hebben we naast een vorming rond beperking en snoezelen een uitleenkoffer waar je in de klas mee aan de slag kunt.

uitleenkoffer snoezelen

Vormingen jeugdwerk

Hoe je jeugdwerking inclusief maken?

Je droomt van een werking met en zonder jongeren met een beperking, maar je weet nog niet juist hoe. In deze vorming helpen we je op weg om je werking meer inclusief te maken. Naast algemene achtergrondinformatie geven we concrete tips en tricks waar je nadien effectief mee aan de slag kan gaan.

Deze vorming is op afspraak te reserveren.

Autisme en spelen aanpassen

Kinderen en jongeren met autisme zijn ook kinderen die gewoon houden van spelen, plezier maken en nieuwe mensen leren kennen (o ja!). Over autisme is er al veel gezegd en geschreven. Maar wat moet je nu echt weten over autisme voor jouw jeugdwerking? Dat kom je in deze vorming allemaal te weten!

Deze vorming is op afspraak te reserveren.

Vorming moeilijk gedrag

Deze vorming voor jeugdwerkers, hoofdanimatoren en pleinverantwoordelijke omvat het begrijpen van en omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen.
Wanneer opnieuw een vorming wordt ingepland, lees je de nieuwe datum hier.

Cursus animator in het jeugdwerk

Tijdens de tweede week van de paasvakantie 2024 organiseren we samen met Jeugddienst Don Bosco vzw de animatorencursus, bedoeld voor jongeren die aan de slag willen gaan met kinderen met of zonder een beperking. Een superleuke, leerrijke week!

Snoezelvorming

In deze vorming leer je de theoretische en praktische aspecten van het snoezelen kennen. De vorming is er voor leerkrachten buitengewoon onderwijs, begeleiders-opvoeders, woonzorgcentra, …

In het najaar organiseren we opnieuw een vorming. Heb je intussen interesse om met meerdere collega's van jouw organisatie een vorming te volgen? Contacteer ons dan voor een groepsvorming.

Snoezelrondleiding

Tijdens deze rondleiding werp je een blik in onze zeven snoezelruimten. Fijn als bezoek door een vereniging of andere externe organisatie. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief