Vormingen

Wat

Het Balanske biedt de mogelijkheid in groep vormingssessies te volgen. Wij bieden workshops aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan. Deze workshop is interessant voor zowel lagere schoolkinderen als voor leerlingen van het secundair onderwijs, maar eveneens ook voor professionelen en (jeugd)organisaties

Vanaf 15 maart zijn klasuitstappen buiten de schoolmuren weer mogelijk, en dus bieden we graag de kans om een klasvorming te komen volgen.

Interesse? Neem contact op met vormingsmedewerker Asja Heusdens.

Onze vormingen op een rijtje

Lager onderwijs – wat is een handicap en snoezelen?

Aan de hand van doe-spelletjes en inleefopdrachten leren de deelnemers meer over handicap en hoe het voelt om een handicap te hebben. In deze vormingsessie gaan we ook dieper in op het snoezelconcept en kunnen de leerlingen zelf ervaren wat snoezelen is.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Tijd: 2 uur

Secundair onderwijs – standaardvorming

In deze vorming leren de deelnemers meer over handicap en de visie op handicap in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Bij een online vorming krijgen leerlingen een virtuele blik door onze snoezelruimte.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Tijd: 2 uur
(of bij online vorming 2 x 50 minuten)

Secundair onderwijs - uitgebreide vorming

In deze vorming leren de deelnemers meer over handicap en de visie op handicap in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. We laten de leerlingen ervaren wat het is om een handicap te hebben d.m.v. inleef- en doe-opdrachten. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Kostprijs: €9 per leerling
Tijd: 3 uur

Snoezelrondleiding

Tijdens deze rondleiding geven we uitleg over de verschillende ruimtes in de snoezel en leer je bij over de snoezelmethodiek. Heb je graag wat meer info over de gepaste begeleidershouding, materiaalgebruik e.d.? Alle vragen kunnen hier gesteld worden. Je ervaart zelf wat snoezelen inhoudt tijdens een vrij snoezelmoment.

Kostprijs: €5.5 per persoon
Tijd: 1 uur


Voor jeugdwerk: Hoe maak je je (jeugd)werking inclusief?

Je droomt van een werking met en zonder jongeren met een beperking, maar je weet nog niet juist hoe. In deze vorming helpen we je op weg om je werking meer inclusief te maken. Naast algemene achtergrondinformatie geven we concrete tips en tricks waar je nadien effectief mee aan de slag kan gaan. In deze vorming zal je niet stil zitten luisteren op je stoel. Je kan zelf ondervinden en ontdekken, je mag zelf denken en doen!

Deze vorming bestaat uit 4 thema’s :

  • Welke beperkingen bestaan er?
  • Spelen aanpassen
  • Weekstructuur
  • Begeleidingshouding

Als je alle thema’s aan bod wil laten komen duurt de vorming ongeveer 4 uur. Wil je een kortere versie? Dan kan je zelf beslissen welke thema’s voor jouw werking de voorkeur hebben. Een verkorte sessie duurt ongeveer 2.5 uur.

Prijs voor 4 uur: 225 euro

Prijs voor 2.5 uur : 150 euro

(exclusief km-vergoeding van €0.34/km)

Voor jeugdwerk: 'autisme en spelen aanpassen'

Kinderen en jongeren met autisme zijn ook kinderen die gewoon houden van spelen, plezier maken en nieuwe mensen leren kennen (o ja!). Over autisme is er al veel gezegd en geschreven. Maar wat moet je nu echt weten over autisme voor jouw jeugdwerking? Dat kom je in deze vorming allemaal te weten!

Je leert tijdens deze vorming van 2 uur meer over autisme en de kenmerken ervan, over de kansen en de kwaliteiten die erin schuilen.

Je krijgt concrete tips om je werking autismevriendelijk te maken en om spelen aan te passen.

Prijs: 125 euro

(exclusief km-vergoeding van €0.34/km)

Info

De vorming vindt best plaats voor groepen van ongeveer 15 personen (uiterst maximaal 20 personen).

Voor meer info over het vormingsaanbod of met een andere vormingsvraag kan je contact opnemen met Asja Heusdens of Sophie Massy: 016-63 90 21.

Vormingen

Praktische info

Voor meer info over het vormingsaanbod of met een andere vormingsvraag kan je contact opnemen met Asja Heusdens of Sophie Massy: 016-63 90 21.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief