Vormingen

Wat

Het Balanske biedt de mogelijkheid in groep vormingssessies te volgen. Wij bieden workshops aan waarin het hebben van een beperking en snoezelen centraal staan. Deze workshop is interessant voor zowel lagere schoolkinderen als voor leerlingen van het secundair onderwijs, maar eveneens ook voor professionelen en (jeugd)organisaties

Gezien we door de coronacrisis elkaar niet mogen ontmoeten en fysieke vormingen niet mogelijk zijn, bieden wij onze standaardvormingen (duur 2 uur) en onze vorming 'werking inclusief maken) digitaal aan.
We kunnen aan jouw school/organisatie dus zeker een online vorming aanbieden!
Interesse? Neem contact op met vormingsmedewerker Asja Heusdens.

Onze vormingen op een rijtje

Lager onderwijs – wat is een handicap en snoezelen?

Aan de hand van doe-spelletjes en inleefopdrachten leren de deelnemers meer over handicap en hoe het voelt om een handicap te hebben. In deze vormingsessie gaan we ook dieper in op het snoezelconcept en kunnen de leerlingen zelf ervaren wat snoezelen is.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Tijd: 2 uur

Secundair onderwijs – standaardvorming

In deze vorming leren de deelnemers meer over handicap en de visie op handicap in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Bij een online vorming krijgen leerlingen een virtuele blik door onze snoezelruimte.

Kostprijs: €7.5 per leerling
Tijd: 2 uur
(of bij online vorming 2 x 50 minuten)

Secundair onderwijs - uitgebreide vorming

In deze vorming leren de deelnemers meer over handicap en de visie op handicap in de maatschappij. We gaan hierbij ook dieper in op het inclusie-gedachtegoed. We laten de leerlingen ervaren wat het is om een handicap te hebben d.m.v. inleef- en doe-opdrachten. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding in de snoezelruimte en leren meer over de snoezelmethodiek.

Kostprijs: €9 per leerling
Tijd: 3 uur

Snoezelrondleiding

Tijdens deze rondleiding geven we uitleg over de verschillende ruimtes in de snoezel en leer je bij over de snoezelmethodiek. Heb je graag wat meer info over de gepaste begeleidershouding, materiaalgebruik e.d.? Alle vragen kunnen hier gesteld worden. Je ervaart zelf wat snoezelen inhoudt tijdens een vrij snoezelmoment.

Kostprijs: €5.5 per persoon
Tijd: 1 uur

NIEUWE VORMING: Hoe maak je je (jeugd)werking inclusief?

Je droomt van een werking met en zonder jongeren met een beperking, maar je weet nog niet juist hoe. In deze vorming helpen we je op weg om je werking meer inclusief te maken. Naast algemene achtergrondinformatie geven we concrete tips en tricks waar je nadien effectief mee aan de slag kan gaan. In deze vorming zal je niet stil zitten luisteren op je stoel. Je kan zelf ondervinden en ontdekken, je mag zelf denken en doen!

Deze vorming bestaat uit 4 thema’s :

  • Welke beperkingen bestaan er?
  • Spelen aanpassen
  • Weekstructuur
  • Begeleidingshouding

Als je alle thema’s aan bod wil laten komen duurt de vorming ongeveer 4 uur. Wil je een kortere versie? Dan kan je zelf beslissen welke thema’s voor jouw werking de voorkeur hebben. Een verkorte sessie duurt ongeveer 2.5 uur.

Info

De vorming vindt best plaats voor groepen van ongeveer 15 personen (uiterst maximaal 20 personen).

Prijs voor 4 uur: 225 euro

Prijs voor 2.5 uur : 150 euro

(exclusief km-vergoeding van €0.34/km)

Prijs voor online vorming van 2 uur: 150 euro

Voor meer info over het vormingsaanbod of met een andere vormingsvraag kan je contact opnemen met Asja Heusdens of Sophie Massy: 016-63 90 21.
Hopelijk mogen we je snel verwelkomen.

Vormingen

Praktische info

Voor meer info over het vormingsaanbod of met een andere vormingsvraag kan je contact opnemen met Asja Heusdens of Sophie Massy: 016-63 90 21.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief