Projecten voor en met Het Balanske

Het Balanske groeit, en dat is mede dankzij de samenwerking die het centrum samen met externe partners is aangegaan. Dit leidt tot succesvolle projecten die onze gebruikers en deelnemers ten goede komen. Denk maar aan onze toekomstige snoezeltuin.

De recente projecten staan hieronder besproken. Toekomstige projecten zullen telkens op deze pagina een plekje krijgen.

Snoezeltuin Het Balanske

Het Balanske is pionier in het zoeken naar innoverende projecten waarbij de levenskwaliteit van hun doelgroep vergroot. In het verleden werden zeven snoezelkamers ingericht. Van heinde en verre komen mensen naar Tielt-Winge om hiervan te genieten. Na het even succesvolle watersnoezelen wil Het Balanske vanaf 2021 inzetten op een snoezeltuin.

Lees hier meer over onze snoezeltuin

Strategisch project Polen

Onder het strategische project Erasmus+ liep de afgelopen twee jaar (2017-2019)een samenwerking tussen Het Balanske en de Poolse partner Na Tak. Dit partnership hield een uitwisselingsproject, een strategisch project en drie fases in. De insteek van het project: de competentie van de monitor versterken om om te gaan met moeilijk gedrag van personen met een beperking.

Lees hier meer over het strategisch project

Snoezelkoffer 

Het Balanske heeft tijdens de zomermaanden 2019 een projectaanvraag gedaan bij UCLL in Heverlee voor de module ‘projectwerk’. Begin oktober stelde een groepje van 6 enthousiaste studenten voor om de invulling van een snoezelkoffer uit te werken. Zo gezegd, zo gedaan.

Na het uitdenken (rond hygiëne, duurzaamheid en veiligheid) van hun project zijn ze na enkele maanden aan de uitvoering van de snoezelkoffer begonnen. Zo hebben de studenten volgende voorwerpen uitgewerkt met geur en tast als hoofddoelen. Zo ontwikkelden ze een geurkast, bloemenbuis, verzwaringsdeken, voeltegels, regenpijpen, geurpotjes, voelslangen, …

Lees hier meer over de snoezelkoffer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief