(Thuis)opvangdienst UiThuis

Heb jij als ouder van een kind met extra zorgnoden behoefte aan een adempauze voor jezelf of voor jullie als koppel? Wil je graag eens een avondje weg of wil je er eens op uit met je kind zonder extra zorgnoden? En wil je hierbij graag ondersteund worden met opvang van jouw kind met extra zorgnoden? Lees dan zeker verder en ontdek wat onze professionele thuisopvangdienst voor jou en je gezin kan betekenen!

UiThuis is de professionele thuisopvangdienst van Het Balanske. UiThuis biedt opgeleide en ervaren oppassers die zorgen voor jouw kind met extra zorgnoden zodat jij als ouder even kan ontzorgen. Onze oppassers vangen je kind op bij je thuis of trekken er met hem of haar op uit voor een leuke activiteit op maat van je kind.

Update over de thuisopvangdienst

Onze nieuwe thui)opvangdienst UiThuis krijgt erg veel aanvragen voor thuisoppas binnen. Om de aanvragen wat te kunnen stroomlijnen, willen we vragen om dit informatieformulier in te vullen. Zo krijgen we zicht op de opvangvraag en de contactinformatie van de gezinnen. Het invullen van het informatieformulier = inschrijven op de wachtlijst voor UiThuis.

Vervolgens zal Leila je als coördinator van UiThuis contacteren. Dit kan wel nog een tijdje duren, zij gaat de wachtlijst af. Zij overloopt dan met jou of je gezin voldoet aan de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van onze opvangdienst UiThuis. Indien dit zo is, wordt een kennismakingsgesprek ingepland bij je thuis. Daarna gaan we op zoek naar een goede match tussen je gezin/je kind en een thuisoppasser.


Voor ouders van personen met een beperking

Onze opvangdienst is er voor ouders van kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking. De opvangdienst is er ook voor personen met een autismespectrumstoornis of een meervoudige beperking.

Let op: je kan enkel een aanvraag doen bij de opvangdienst als je kind (nog) geen PAB- of PVB-budget heeft. Wanneer je kind al gebruik maakt van een MFC kan je geen beroep doen op onze opvangdienst.

Wanneer?

Je kan een oppasser vragen voor een opvangmoment tijdens weekdagen, maar ook op zaterdag. Een opvangmoment kan overdag, maar ook ’s avonds. Je kan eenmalig een opvangmoment aanvragen, maar ook op regelmatige basis (bv. elke woensdag). Een oppasmoment omvat standaard 4 aaneensluitende uren.

Kostprijs opvangdienst

De kost voor de opvangdienst bedraagt 2,5 euro/uur. Dit is mogelijk dankzij de steun van het VAPH.

Elk kind met een (vermoeden van) beperking heeft recht op RTH-punten. Van deze punten maak je gebruik wanneer je een beroep doet op onze opvangdienst.

Verder betaal je voor:

  • Verplaatsingskosten van de oppasser;
  • Eventuele externe activiteiten (zoals een bezoek aan een museum, de dierentuin…) en het vervoer ernaartoe;
  • Eventuele extra bestedingen buitenshuis (zoals iets gaan drinken, een ijsje eten…).

Aanvraag voor (thuis)opvang 

Indien je een opvangvraag hebt, contacteer je de coördinator van onze thuisopvangdienst UiThuis. We plannen vervolgens een kennismakingsgesprek in bij je thuis met jou en je kind. In dit kennismakingsgesprek verduidelijken we jouw precieze opvangvraag en bekijken we welke match er mogelijk is tussen een van onze oppassers en jouw gezin. Omdat we het belangrijk vinden dat onze opvangdienst tegemoetkomt aan jullie noden, doen we alvast na het eerste opvangmoment een opvolggesprek om te bekijken hoe het is verlopen.

Ook indien je interesse hebt, maar nog geen concrete opvangvraag, adviseren we je reeds contact op te nemen met onze coördinator zodat een kennismakingsgesprek eventueel al kan plaatsvinden. Op die manier kunnen we later mogelijk sneller ingaan op jouw vraag.

Interesse of vragen?

Neem contact op met coördinator Leila Arnalsteen via 016 63 90 21 of via leila@balanske.be.

Samen bekijken we de mogelijkheden om tegemoet te komen aan jouw opvangvraag!

(Thuis)opvangdienst UiThuis

Praktische info
  • De folder van de (thuis)opvangdienst vind je hier terug.
  • Heb je vragen of interesse? Neem contact op met coördinator Leila Arnalsteen via 016 63 90 21 of via leila@balanske.be.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief