Ateliers bij Het Balanske

Binnen Het Balanske hebben we enkele waardevolle ateliers ondergebracht: van crea tot muziek maken!

Crea

Zelf dingen maken, stap voor stap ze vorm zien krijgen, en dan het mooie resultaat zien, dat geeft je een gevoel van voldoening, dat maakt je trots! Dit heb jij zelf gemaakt.

Wil je graag creatief bezig zijn? Dan ben je welkom in ons crea-atelier.

Muziek

Muziekbeleving in Het Balanske heeft tot doel personen met een beperking muziek te laten ervaren op een aangename en educatieve manier.

Meer info over het muziekatelier.

Balanske Band

De Balanske Band is een enthousiaste groep van jongeren tussen 16 en 26 jaar, uit het muziekatelier van Het Balanske.

Plezier maken en voldoening halen uit samen muziek maken is het hoofddoel voor de band.

Meer info over de Balanske Band

Cybersnoezel

Kinderen en jongeren met een beperking kunnen in onze cybersnoezel terecht voor computer- en multimedialessen op maat. Onze computerruimte in Het Balanske is uitgerust met verschillende computers met aangepaste hardware en software zodat deze aangepast is aan de noden van personen met een mentale en/of motorisch beperking. Tal van vrijwilligers zetten zich in om met de deelnemers aan de slag te gaan met o.a. muis- en andere vaardigheidstraining, activiteiten om al spelend multimedia te ontdekken, maar ook om computerspelletjes te spelen, of te chatten of e-mailen. De lessen zijn op vraag en op maat van de deelnemers.

DJ Jam

In deze sessie leer je alles wat echte DJ's doen. We maken muziek voor elkaar en met elkaar. Ieder in zijn eigen stijl, maken we er samen iets moois van! De nadruk ligt op muziekbeleving. De bedoeling is dat we samen onze mogelijkheden (met wat elektronische trucjes) en goesting gaan verkennen om samen te 'jammen', of elkaar te laten dansen.

DJ jam - dj sessies bij Het Balanske

Leren Spelen

Speciaal voor kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) organiseert Het Balanske de dienst Leren Spelen.

Leren Spelen is een activiteit waarbij kinderen met autisme spectrumstoornis onder individuele begeleiding hun spelvaardigheid oefenen en op een zinvolle manier leren omgaan met speelgoed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief