Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen in Het Balanske


23 november 2017

Het Balanske zoekt interieurvormgevers, decorbouwers of andere handige creatievelingen

Ben jij op zoek naar een bijverdienste? Ben jij creatief, handig, niet bang om de handen uit de mouwen te steken, en heb jij ervaring met interieurvormgeving of decorbouw? Zie jij het bovendien zitten om een groep jongeren uit het zesde jaar secundair onderwijs aan te sturen? Ben jij niet bang van een uitdaging? En kan jij je vrijmaken in de maand maar of april van 2018? Dan is Het Balanske op zoek naar JOU!

Lees meer

15 november 2017

Het Warmste Marktje zoekt standhouders en helpende handen!

Ben jij een echte 'do it yourself'er, of wil jij graag iets verkopen? Wij hebben nog een paar plaatsen vrij voor jonge creatievelingen of andere sympathieke standhouders op ons Warmste Kerstmarktje op zondag 17 december tussen 13u en 19u. Het team van Music for Life zoekt ook nog enthousiaste vrijwilligers die op de dag zelf een handje  willen toesteken tijdens één van de drie shiften. Kan jij ons helpen?

Lees meer

17 oktober 2017

Doe een actie t.v.v. Het Balanske!

We zouden het fantastisch vinden moest jij een warme actie, hoe groot of klein ook, willen organiseren t.v.v. Het Balanske. Geen idee is te gek, alles wat jij kan of wil organiseren is mogelijk. En vergeet niet: alle kleine beetjes helpen! Klik snel door om te ontdekken wat jij voor ons kan betekenen.

Lees meer

12 oktober 2017

Veilig naar Het Balanske dankzij fietsoversteek

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt van 16 oktober tot 1 december 2017 een veilige fietsoversteek aan op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge ter hoogte van het kruispunt met de Looikenstraat. Zo raak ook jij veilig en wel met de fiets op Het Balanske.

Lees meer

11 oktober 2017

Koop NU jouw tickets voor Scala!

Jaarlijks organiseert Het Balanske een spetterend concert waarvan de opbrengst telkens naar de  algemene werking van Het Balanske gaat. Dit jaar staat 'Scala & Kolacny Brothers' op de planken van de Pieter De Somer Aula te Leuven. Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 28 april 2018. Nog even geduld dus.... Maar tickets kan je nu al aankopen!

Lees meer

10 oktober 2017

Nieuw programma Lillebie

Lillebie biedt maandelijks een tof vrijetijdsactiviteit aan op maat van peuters en kleuters van 2,5 tot 6 jaar. Benieuwd wat er zoals op het programma staat? Bekijk dan zeker en vast de nieuwe folder van deze dienst.

Lees meer

04 oktober 2017

Save the date: Het Warmste Marktje op 17 december

Binnenkort worden er weer tal van 'warme acties' op poten gezet door en voor Het Balanske. Want ja, ook dit jaar zijn wij één van de vele goede doelen tijdens De Warmste Week van Studio Brussel. Ook als ouder, vrijwilliger, goede buur of sympathisant kan jij iets betekenen voor Het Balanske: klik snel door voor meer informatie! 

Eén ding is zeker: schrijf 17 december alvast in jouw agenda, want er komt weer een 'warmste marktje'! 

Lees meer

04 oktober 2017

Bestel lekkers van de Sint

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint.... Wil jij jouw personeelsleden, klanten, zakenrelaties, of anderen trakteren op heerlijke ambachtelijke chocolade? Dat kan, t.v.v. de werking van Het Balanske. Twee vliegen in één klap. Bestellen kan tot en met 27 oktober 2017. Lees snel verder voor alle informatie.

Lees meer

13 september 2017

Vormingsdag op 21 oktober

Op 21 oktober kan je als ouder de vorming 'zorg-, werk- en leven-balans van ouders met een zorgenkind' bijwonen. Jouw kind kan tijdens deze vorming aansluiten bij onze Spelnamiddag en Clubactiviteit, die eveneens op deze dag zal plaatsvinden. Alle informatie vind je in de flyer. 

Lees meer

13 september 2017

Op 7 oktober is het weer Zoefdag!

Naar jaarlijkse traditie komt de ZOEFDAG er zeer aan. Dit jaar valt deze sportdag op zaterdag 7 oktober 2017 van 10u tot 16u. Gezinnen en instellingen kunnen zich hiervoor inschrijven kan  t.e.m. 1 oktober. Ook voor ouders staat er weer een oudernamiddag op het programma! Klik snel door voor alle informatie.

 

Lees meer

05 september 2017

Niet vergeten: Balanskesfeesten op 17 september!

Op 17 september vinden de Balanskefeesten plaats. Heb jij een zoon of dochter met een beperking, en wil je het aanbod van Het Balanske leren kennen? Woon jij in de buurt en ben je al geruime tijd nieuwsgierig wat er zich achter deze muren afspeelt? Of hou jij gewoon van een leuke babbel, een lekker hapje en drankje? Kom dan zeker en vast eens bij ons langs! Inschrijven voor het pastabuffet kan nog t.e.m. donderdag 7 september, niet vergeten!

Lees meer

29 augustus 2017

Sfeerbeelden Clubvakantie

Van 11 t.e.m. 15 augustus beleefden de deelnemers van Club SOS een fantastische vakantie in Mierlo. Aan het einde van deze schitterende zomervakantie, blikken we graag nog even samen met jullie terug op deze schitterende midweek via enkele mooie foto's en tekeningen....

Lees meer

28 augustus 2017

Verloren voorwerpen vakantiewerking

Gisteren stonden tal van animatoren paraat om Het Balanske na zes weken vakantiewerking weer van kop tot teen te laten blinken. Tijdens deze opruim vonden wij ook enkele spullen terug van deelnemers en/of animatoren. Zit er iets van jou bij?

Lees meer

28 juli 2017

Vrijwilliger worden bij Het Balanske? Dat kan!

Over een maand draaien al onze diensten weer op volle toeren, en leggen zij de laatste hand aan de vele voorbereidingen voor weer een nieuw seizoen. Is het nu crea, dans, muziek, cybersnoezel, lillebie, leren spelen, United By Wheels, basket, omnisport, Club SOS of MOVE.... allen kunnen zij nog helpende handen gebruiken.

Lees meer

13 juli 2017

Balanskesfeesten op 17 september

Op zondagnamiddag 17 september vinden de Balanskesfeesten plaats met allerlei leuks zoals workshops, een fotograaf, een springkasteel en heel wat lekkers zoals pannenkoeken, smoutebollen en natuurlijk ons pastabuffet. Schrijf deze datum alvast in jouw agenda, want het belooft een spetterende dag te worden!

Lees meer

04 juli 2017

Music For Life zoekt nieuwe werkgroepleden

We weten het, we weten het.... De zomervakantie is nog maar pas van start gegaan, of wij denken alweer aan de wollen mutsen en warme chocomelk. Maar daar hebben we een goede reden voor! Music for life komt er weer aan, en Het Balanske is ook dit jaar weer één van de goede doelen! Wil jij met een klein of een groot gebaar ons een warm hart toedragen? Lees dan zeker voort!

Lees meer

02 juli 2017

Foto's vakantiewerking

Ben jij ook benieuwd wat jouw zoon- of dochterlief uitspookt in Het Balanske? Wil jij ook graag eens meegluren achter de schermen? Genieten van de mooie momentjes die monitoren en kinderen ervaren tijdens onze vakantiewerking? Neem dan snel een kijkje op ons nagelnieuw Flickr-fotoaccount.

Lees meer

19 juni 2017

Bedankt om te komen BBQ'en!

Dit weekend vond de BBQ van Club SOS plaats. Maar liefst 190 mensen kwamen op zaterdagavond in Het Balanske langs voor een lekker stukje vlees en een frisse pint. Tal van vrijwilligers van de Club zetten zich in om samen van dit evenement een succes te maken. En dat was het ook! Een welgemeende 'dankjewel' aan iedereen.

Lees meer

19 juni 2017

Sfeerbeeld Balanske Band

De laatste muziekles van de 'Balanske Band' vond vorige week donderdag plaats. Traditiegetrouw sloten zij de laatste les af met een traktatie, ditmaal konden zij smullen van een ijsje van de crèmekar!


Lees meer

09 juni 2017

Sponsor 'onze' Maarten voor de Dodentocht

Muziekleerkracht Maarten Biesmans zal op 11 augustus deelnemen aan de Dodentocht in Bornem, dat is een fysiek zware wandeltocht van maar liefst honderd kilometer. Maarten wil zich graag laten sponsoren t.v.v. de muziekwerking van Het Balanske, dit kan door een bedrag per gewandelde kilometer te bieden.

Lees meer

08 juni 2017

Sfeerbeelden tandemfietsen

Op zaterdag 3 juni maakten de tandemfietsers van Het Balanske een dagtocht van wel zeventig kilometer, naar domein Gerhaegen in Tessenderlo. In de namiddag was er een tussenstop aan ezelboerderij 'De Hoef'. kijk en geniet met ons mee!

Lees meer

29 mei 2017

Zomerse barbecue t.v.v. Club SOS!

Op zaterdag 17 juni kan je bij Het Balanske terecht voor een heerlijks tukje vlees (er is ook aan de vegi's gedacht), een gezellige babbel en een fris drankje. En dat allemaal dankzij de barbecue t.v.v. de werking 'Club SOS'.

Klik op 'lees meer' om het inschrijvingsformulier te bekijken.

Lees meer

05 mei 2017

Iedereen Toerist - zondag 11 juni 2017

Een dag vol beleving en heel toegankelijke activiteiten en workshops in het Sportimonium en het recreatiedomein Sport Vlaanderen Hofstade. Toerisme Vlaams-Brabant en de vier vrijetijdsorganisaties, Gehandicapten en Solidariteit, Indivo, KVG Vlaams-Brabant en het Balanske, zetten hun programma voor mensen met en zonder een beperking in de kijker. Kom het ontdekken en zet je schrap voor een fabuleuze dag vol plezier!

Lees meer

22 maart 2017

Coördinator gezocht!

Het Balanske werft aan: Coördinator Jeugdwerk (M/V). Ben jij de geknipte persoon die we zoeken? Waag dan snel je kans en stuur je sollicitatiebrief op!

Lees meer

29 september 2016

Zoefdag

De zoefdag is een sport & spel-namiddag georganiseerd door de jeugddienst van Tielt-Winge. Het Balanske was erbij!

Lees meer


logo-drk

Het Balanske is een gezinsactiviteitencentrum voor personen met een handicap en hun gezin


Met de steun van