Kleutervormingen

Voor kleuters hebben we een speelse vorming rond beperkingen en snoezelen. 

Deze vorming is echt op maat van het jonge kind. Het is speels, leuk en actief maar ze leren ook iets bij. We starten met het vertellen van een boeiend verhaal via de kamishibai.

Nadien krijgen ze de kans om te ervaren wat het is om een beperking te hebben aan de hand van inleefopdrachten die aansluiten bij hun leefwereld: voeldoos, een rolstoel uitproberen en parcours afleggen, kleuren of tekenen zonder handen, … .

Vervolgens verkennen ze de snoezelruimte aan de hand van concrete doe-opdrachten. In elke ruimte van de snoezel doen ze een opdracht die verband houdt met het thema van die ruimte.

Nadien maken ze nog vrij gebruik van de snoezelruimte.

Duur: 1 uur 30 minuten (met een kleine pauze)
Kostprijs: 5 euro per kleuter/leerling
Leeftijd van 4 jaar tot en met 6 jaar (dus ongeveer 2de kleuterklas tot en met 1ste leerjaar).

Uitleenkoffer voor kleuterscholen

Deze koffer zit vol met educatief materiaal voor kleuters rond het thema beperking en snoezelen. Deze koffer bevat voorleesboekjes (over beperking, autisme, …) , aangepast materiaal voor personen met een beperking om uit te testen en te ervaren, een doos met materiaal voor inleefopdrachten, spelmateriaal, snoezelmuziek, snoezelvoorwerpen, een voeldoos,… .

Deze box kan worden uitgeleend aan de klasleraar, voor een periode van twee weken.

De uitleenkoffer heeft een uitgebreide handleiding voor de klasleraar zodat die goed weet wat die precies met het materiaal allemaal kan doen. Het voordeel van de koffer is dat de klasleraar in alle vrijheid met het thema ‘handicap’ en beperking of ‘diversiteit’ aan de slag kan gaan.

De koffer kan uitgeleend worden in combinatie met de kleutervorming (voor of na het doorgaan van de vorming).

Maar ook los van een vorming kan de koffer ontleend worden. De koffer lenen is gratis. We vragen enkel een waarborg van 50 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief