14 juli 2020

Werken nieuwbouw vorderen goed

De werken aan de nieuwbouw vorderen nu echt snel. Na het optrekken van de muren van het gelijkvloers en het plaatsen van de welfsels en het beton, wordt nu de eerste verdieping opgetrokken.

Samen met dagcentrum De Kalebas bij Het Balanske zullen we onze intrek nemen in de nieuwbouw. Vanuit het huidige Balanske-gebouw zal er een doorsteek zijn naar het nieuwe gebouw. Het wordt een klassieke bouwstructuur, waarbij er aandacht is voor ruimte en comfort, energiezuinigheid en aangenaam verblijf. Onze kindjes zullen er in een nieuwbouw ruimte hebben om te spelen, en om op te groeien. 

Verloop van de werken

Na het kappen van de vroegere bomenrij en de voorbereidende grondwerkzaamheden is tijdens het begin van het jaar gestart met de eigenlijke werken. De werken gingen aan een mooi tempo vooruit. Tijdens het bouwen van de kelder kwam corona opzetten waardoor de werken werden stopgezet. Mits het naleven van de social distancing konden de werknemers van het aannemersbedrijf weer aan de slag. Na enkele weken oponthoud zien we intussen de muren weer hogerop komen.

Wanneer de wind- en waterdichte ruwbouw einde 2020 klaar is, kan werk worden gemaakt van de afwerking zoals onder meer pleisteren en schilderwerken.
Verwacht wordt om in het voorjaar van 2021 de nieuwbouw in gebruik te kunnen nemen.

Intussen verblijven wij in onze mooi ingerichte containers, vooraan op het terrein (de tuin) van Het Balanske.

Regelmatig posten we een foto van het verloop van de werken. Dat zullen we ook zeker blijven doen tot de nieuwbouw klaar is.