08 november 2022

Animatorcursus tijdens paasvakantie 2023: schrijf je in

Tijdens de eerste week van de paasvakantie 2023 organiseren we samen met Jeugddienst Don Bosco vzw de animatorencursus, bedoeld voor jongeren die aan de slag willen gaan met kinderen met of zonder een beperking. Een superleuke, leerrijke week

Zodra je 15 jaar bent, kan je mee op animatorcursus. Deze animatorcursus is voor alle jongeren die aan de slag willen gaan als animator met als extra troef kinderen en jongeren met een beperking in het spel betrekken. Je kan na deze animatorcursus aan de slag op elke erkende speelplein- of vakantiewerking.

Waarom deze animatorcursus werkelijk de moeite waard is?

Je maakt nieuwe vrienden, leert jezelf en je talenten beter kennen, leert vanalles bij over spelen met kinderen en jongeren.
Op deze animatorencursus leer je de inhoud van een gewone animatorencursus met bovendien als extra insteek het begeleiden van kinderen en jongeren met een beperking.

Het traject bestaat uit drie delen: de cursus, de stage en de eindbeoordeling.

De cursus bestaat uit 50 uur vorming. Als animator volg je dat in een weektraject. Zes dagen lang leer je in groep alles wat je nodig hebt om animator te zijn.

De stage doe je op een speelplein, kamp of vakantiewerking naar keuze. Dat kan ook bij Het Balanske.
Ben je geslaagd voor je stage? Dan reikt Jeugddienst Don Bosco je je attest uit.

Deelnameprijs bedraagt 210 euro, inclusief maaltijden, overnachting, verzekering, evaluatiemoment na de cursus, …
Via de gemeentelijke jeugddienst­ kan je vaak het cursusgeld gedeeltelijk­ of volledig terugbetaald­ krijgen met het bewijs van deelname. Informeer dus zeker bij je eigen stad of gemeente. Ontdek op dit plannetje welke steden en gemeentes een gedeeltelijke of volledige terugbetaling voorzien.

Waar en wanneer?

De eerstvolgende cursus vindt plaats tijdens de Paasvakantie 2023, van 10 tot en met 15 april.
De locatie is het complex Zozimus in Bekkevoort.

Inschrijven kan via deze link

Heb je intussen vragen over de cursus? Stel ze aan Asja Heusdens.