30 september 2021

Dagcentrum De Kalebas bakt eigen broodjes

Dagcentrum De Kalebas is na de verhuis naar de nieuwbouw ook recent gestart met een bakkersatelier. De cliënten keken heel erg uit naar de komst van de broodoven en rijskast.

Met het dagcentrum geven we jongvolwassenen met een beperking de kans bieden om hun dag zinvol door te brengen. Ze leren zichzelf ontplooien en ontdekken hun talenten. In de nieuwbouw kregen ze al letterlijk en figuurlijk de ruimte geven om dit te realiseren. Het bakkersatelier is de lang verwachte nieuwigheid binnen de werking. Vandaag maken de gasten van De Kalebas hun eigen broodjes, broden, koffiekoeken en taartjes. Op donderdag is het broodjesdag voor iedereen. In de aanloop naar de eindejaarsperiode komen er ook nog speculaasjes en totemannen bij.

De inrichting van dit bakkersatelier – met een professionele broodbakoven en rijskast – is mogelijk gemaakt door de steun van Cera, dat samen in welvaart en welzijn investeren vooropstelt.

De professionele materialen gebruikt in het bakkersatelier zullen gedurende vele jaren heen renderen. Voor de deelnemers betekent het een grote toegevoegde waarde.
De opgedane kennis is van onschatbare waarde. Zo scherpen ze hun talenten aan.
Tegelijk bevordert het samenwerken de groepsgeest aan, doordat ze samen iets realiseren.

Cliënte Julie kneedt het brood

Begeleidster Paulien van De Kalebas