04 december 2018

Dank je wel aan onze vrijwilligers!

Het Balanske mag dagelijks rekenen op de onthaalvrijwilligers, en tijdens de weekends op de snoezel- en watersnoezelbegeleiders. Ook de animatoren staan paraat tijdens weekends en vakanties om kinderen en jongeren te begeleiden tijdens de leuke activiteiten.

We stellen graag enkele van onze enthousiaste vrijwilligers aan jullie voor:

Leona Cloots is al 15 jaar vrijwilliger binnen het project MOVE. Ze is zelfs dertig jaar vrijwilliger, ook bij STAN trefpunt (voorheen Inclusie Vlaanderen). “Ik ben ermee begonnen omdat ik iets nuttig wil doen in mijn vrije tijd. De belangenbehartiging van personen met een handicap vind ik zeer zinvol. Ik haal er zelf voldoening uit als ik de blije gezichten zie op een ontspanningsactiviteit. Daarnaast vind ik het fijn om mensen informatie te verschaffen over de ingewikkelde regelgeving die ze als persoon met een handicap moeten doorworstelen." 

Marianne De Mol is actief onthaalvrijwilliger sinds 2010. Bij aanvang zette ze zich tijdens avonden en weekendpermanentie in. Vandaag zien we haar alle dinsdagvoormiddagen aan het onthaal. Op vraag van de medewerkers neemt ze enkele administratieve taken uit handen. "Ten dienste staan van de maatschappij geeft me enorme voldoening. Vrijwilligerswerk is uitermate van belang. Zonder vrijwilligers zouden vele organisaties en vereniging ten dode opgeschreven zijn."

De jonge garde Lore en Isabelle – beide 19 jaar – studeren orthopedagogie en zijn al enkele jaren aan Het Balanske verbonden. “Ik ben gestart binnen de vakantiewerking en vulde nadien aan met Leren Spelen, de Brussen en TeamB”, stelt Lore zich voor. Isabelle steunt dezelfde diensten aangevuld met Thuisoppas. “Nadat ik me zelf ben beginnen engageren bij Het Balanske, is mijn moeder me gevolgd”, zegt Isabelle. Waarom vrijwilligerswerk volgens hen van belang is? “Het is waardevol om andere mensen te helpen zonder er materieel iets voor terug te krijgen behalve een glimlach. En ook: dankzij vrijwilligerswerk leer je jezelf zeker en vast kennen”, zijn de twee jonge dames overtuigd.

Dank jullie wel allemaal voor jullie tomeloze inzet, enthousiasme en helpende handen.

Versterk ons vrijwilligersteam

Ook zin in vrijwilligerswerk? Neem een kijkje tussen onze verschillende diensten. Mogelijk ben jij de ondersteuning die we zoeken voor onder meer Lillebie, Thuisoppas, …

Heb je vragen over vrijwilligerswerk of Het Balanske ? Contacteer ons: 016-63 90 21, info@balanske.be