07 december 2020

Deze warme acties lopen nu t.v.v. Het Balanske

Meer dan 100 goede doelen sloegen de handen in elkaar en lanceerden in september de ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’- campagne. Ook Het Balanske zet mee zijn schouders onder dit prachtige initiatief, dat het weer mogelijk maakt om centjes in te zamelen voor het goede doel.

Burgers met een warm hart kunnen via de goede doelen-website Iksteunmijngoededoel.be acties indienen of geld doneren aan het goede doel van hun keuze. Doel is om tegen einde dit jaar minimum 1 miljoen euro voor alle goede doelen samen ingezameld te hebben. Goed om te weten: elke euro gaat rechtstreeks naar het goede doel.

Je kan zelf dus ook een warme actie registreren en uitwerken. Je hebt hiervoor de tijd tot en met de week van vrijwilliger, begin maart. Ze hoeft dus NIET afgerond te zijn tegen de kerstperiode!

Volgende acties werden intussen al opgezet!
Ter info over betalingen: voor elke actie wordt de opbrengst rechtstreeks aan Het Balanske gestort.

Online veiling van belevenissen
Tinne Geuens zoekt naar handelaars of particulieren die een belevenis willen schenken, en die wij kunnen veilen. Bv. een topkok aan huis, een tasting bij je thuis, een hemels wellnessmoment, een overnachting in een B&B of hotel, of een workshop aan een vereniging/groep… Uiteraard op te nemen door de hoogste bieder, wanneer corona door is!

Het bieden zou doorgaan heel februari! We zoeken 28 fijne belevenissen zodat wij in februari elke dag één belevenis kunnen veilen. De opbrengst gaat naar Het Balanske!

Ik steun mee!
Ben of ken jij iemand die wel zo'n fantastische belevenis zou kunnen schenken? Reageer dan snel of laat hem/haar deze actie zeker weten!
Interesse of vragen? Contacteer Tinne Geuens.


Gezellige kersthaaksels

 Marie-Josée Willems maakt leuke kersthaaksels t.v.v. Het Balanske. Het zijn tashangers, maar eigenlijk zijn het gezellige rendiertjes, kerstbeertjes of wintermuizen.
Eén tashanger kost 5 euro.

Kijk in het Facebook-album welke je graag wil bestellen. Het zijn er 7 verschillende!
Een super leuk hebbeding voor aan je handtas, een boekentas of rugzak...

Bestel jouw favoriete exemplaar (of meerdere) voor vrijdag 20 december via een mailtje naar haakster Marie-Josée.

Ik steun mee! Betaling van 5 euro/kersthaaksel mag rechtstreeks gebeuren via BE97734357187149 (rekeningnummer Het Balanske) met als mededeling 'naam + iksteunmijngoededoel kersthaaksel (+ aantal stuks wanneer het er meerdere zijn)


Sponsor de groentjes in hun strijd tegen het zwerfvuil

Dina (9) en Mil (7) ruimen het zwerfvuil in hun gemeente Kortenaken op.
Vaak ruimen de energieke broer en zus afval op in hun eigen deelgemeente Waanrode, nu willen ze de hele gemeente proper!

Moedig jij hen aan voor hun kilometers zwerfvuil rapen doorheen de gemeente?
Sponsoren vanaf 0,5 euro/100 meter (elk raapt op langs één zijde van de weg).

Ter info: gemeente Kortenaken telt 160 kilometer aan wegen (en geloof maar dat er veel wordt weggegooid, jammer genoeg).
Ik steun mee!
Stort jouw bijdrage op BE97734357187149 (rekeningnummer Het Balanske) met als mededeling 'naam + iksteunmijngoededoel zwerfvuil'.


Motiveer wandelaar Marc voor het uitstappen van de GR129 deze winter!

Afgelopen zomer begon onze Kalebas-chauffeur Marc de GR129 – van Brugge naar Arlon - met in totaal 574 km af te stappen. Spijtig genoeg moest hij stoppen door de hittegolf. Hij wil deze prachtige wandeling/hiking verder afmaken en hopelijk met jullie hulp! In februari zal hij er hoogstwaarschijnlijk aan beginnen!

Er zijn nog 350km te gaan en deze wil hij afmaken t.v.v. Het Balanske’. Wat dacht je van €0,10 per km? Of heb je een ander bedrag in gedachte? Het speelt geen rol zolang het hem maar motiveert. Als hij boven de 350 euro uitkomt, wil hij nog een grotere uitdaging aangaan.

Ik steun mee! Stort jouw gewenste motivatie-bijdrage rechtstreeks op het rekeningnummer BE97734357187149 van Het Balanske, met als mededeling 'jouw naam + ik steun mijn goede doel GR129'


Alle acties staan opgelijst op de Ik steun mijn goede doel-website.

Alvast heel erg bedankt aan de initiatiefnemers!

Zelf een actie bedenken en uitwerken?

Zie jij het ook zitten om een warme, coronaveilige actie t.v.v. onze werking op te zetten? Er is veel mogelijk!
Heb je vragen over de campagne 'ik steun mijn goede doel' of hoe een actie in te dienen? Geef een seintje aan Kelly Cuypers.

Zo komen we samen tot een succesvolle uitwerking van jouw idee!