26 augustus 2016

Het was een TOPzomer!

De zomer zit er bijna op. Ook dit jaar draaide Het Balanske tijdens de zomervakantie op volle toeren!

Er konden in totaal 20 gezinnen genieten van 2 gezinsvakanties in het mooie domein Roompot de Katjeskelder in Oosterhout. Zij konden genieten van leuke activiteiten voor jong en oud, dankzij de inzet van 21 animatoren. De gezinnen werden in juli ondergedompeld in het thema "snoepjesland en de spruitjesbom". In augustus kwamen de gezinnen terecht in de mysterieuze sfeer van "duizend en één nachten".

Op de vakantiewerking konden in totaal 86 individuele kinderen één of meerdere weken komen spelen in het Balanske. Ook hier kwamen ze terecht in leuke en grappige themaweken. De kinderen maakten in week 1 kennis met Frituurman Freddy, die op vrijdag Frietjes bakte om de week Feestlijk af te sluiten. Dat was smullen! Tijdens de tweede speelpleinweek kwamen de kinderen terecht in de Speelgoedfabriek van Stacy. Ook daar viel heel wat te beleven! Benny en de Babbelboom zorgde voor leuke toneeltjes en spelletjes in de 4e week. De kinderen en jongeren die in de 5e week kwamen spelen, zowel in Het Balanske als in de parkschool in Leuven, maakten kennis met Dieter en de Diamantendief. Lola sloot samen met haar Lachspiegelde de vakantiewerking van deze zomer af in de 6e speelpleinweek. We kregen die week ook bezoek van een ijskar en 2 hele lieve ezeltjes. We zijn heel dankbaar voor de inzet van 91 animatoren die het beste van zichzelf gaven om de kinderen een fantastische week te bezorgen.

Ook de volwassenen konden genieten van een fijne vakantie met Club SOS. 30 enthousiaste deelnemers trokken samen met 20 fantastische begeleiders naar Wemeldinge, een dorpje vlak aan zee. Ze beleefden een onvergetelijke tijd samen met Karel de Zeemeeuw die hen elke dag meer kon vertellen over wat er op het programma stond.

Verder ging er begin augustus een geslaagde boerderijdag door. Ook het kinderdagverblijf De Bal draaide op volle toeren, met elke dag 10 kleine kindjes die kwamen spelen. Meer info over De Bal kan je op hun website vinden: www.kinderdagverblijfdebal.be.

We zijn dankbaar dat we er dankzij alle deelnemers en alle vrijwilligers zo een plezante zomer van konden maken!