17 oktober 2017

Doe een actie t.v.v. Het Balanske!

Beste ouder, bezoeker, vrijwilliger, goede buur of sympathisant,


De Warmste Week komt er aan!

De herfstvakantie staat nog maar net voor de deur, of wij denken alweer aan de wollen mutsen en warme chocomelk. Maar daar hebben we een goede reden voor! Jaarlijks organiseert Het Balanske één of meerdere fondsenwervingsacties in het kader van 'Music for Life'. Music for Life is een initiatief van de Vlaamse radiozender 'Studio Brussel' waarin iedereen wordt opgeroepen om een warme actie op poten te zetten voor een goed doel naar keuze. Het Balanske is dit jaar weer één van deze goede doelen. Dit wil zeggen dat ook jij dit jaar een warme actie op poten kan zetten voor ons.


Waarom Het Balanske?

Het Balanske is een gezinsactiviteitencentrum voor personen met een beperking. Bij Het Balanske kan je o.a. terecht om te komen snoezelen of watersnoezelen. Maar dat is natuurlijk niet alles. Het Balanske biedt ook een ruim aanbod aan vrijetijdsactiviteiten voor personen met een beperking aan: van peuter- en kleuterwerking Lillebie tot spelnamiddagen op kindermaat, van crea-namiddagen tot ons muziek- of dansatelier, van tandemfietsen tot G-Basket of rolstoelbasket, maar o.a. ook volwassenwerkingen Club SOS en MOVE!, de thuisoppasdienst, onze vakantiewerking of zelfs vrijetijdstrajectbegeleiding. We proberen een fijn aanbod te bieden op maat van iédereen!


Wat kan jij voor ons betekenen?

Enerzijds zouden wij het fantastisch vinden mocht jij Het Balanske een warm hartwillen toedragen en ons bij vrienden, familieleden of kennissen te promoten als ‘goed doel’. Dit kan door onze flyers uit te delen of te delen op sociale media, over Het Balanske te praten met iedereen die je maar kent, samen naar ons kerstmarktje te komen, of bijvoorbeeld via een vrije gift.

Anderzijds zouden we het nóg fantastischer vinden moest jij een warme actie, hoe groot of klein ook, willen organiseren t.v.v. Het Balanske. Geen idee is te gek, alles wat jij kan of wil organiseren is mogelijk. En vergeet niet: alle kleine beetjes helpen!


Wat inspiratie nodig?

Geen idee waar beginnen? Hieronder vind je wat inspiratie voor mogelijke acties t.v.v. Het Balanske:

Hou met de familie een wafelenbak ✸ Bak koekjes met de klas en verkoop deze ✸ Organiseer met de jeugdbeweging een winter carwash ✸ Beman met vrienden een standje op een lokale kerstmarkt ✸ Kook verse soep en verkoop deze, bijvoorbeeld ’s middags aan collega’s ✸ Of plaats een Het Balanske-gerecht op het menu ✸ Organiseer met de buurt een rommelmarkt ✸ Hou een bingoavond bij je thuis ✸ Organiseer een filmavond ✸ Speel met een bandje op de markt, plaats een hoed en hoop op veel giften ✸ Of speel een garageconcert ✸ Maak kerstkransen met de hobbyclub en verkoop deze ✸ Organiseer eens een workshop ✸ Hou proeflessen bij de sportclub ✸ Wandel samen met collega’s kilometers voor het goede doel ✸  Verkoop handgemaakte spulletjes met neefjes en nichtjes ✸ Open éindelijk die pop-up shop waar je al zo lang van droomt ✸

 

Waar gaat de opbrengst van Music for Life naartoe?

Het Balanske beschikt o.a. over een grote snoezelruimte waar tal van instellingen en gezinnen gebruik van maken. Snoezelen, een samenstelling van snuffelen en doezelen, is het stimuleren van de verschillende zintuigen door het aanbieden van prikkels. In elke kamer van onze snoezelruimte worden er verschillende zintuigen geprikkeld. De 'fluokamer' in onze snoezelruimte is dringend aan vernieuwing toe, hiervoor zullen we samenwerken met enkele Leuvense secundaire scholen: een win-win-situatie volgens ons! Met de opbrengst van de vele warme acties t.v.v. Het Balanske pakken wij in 2018 graag de vernieuwing van onze fluoruimte aan!

 

Overtuigd?

Surf snel naar de website van De Warmste Week en registreer jouw actie. Plaats jouw warme actie openbaar, zo kunnen wij jouw initiatief mee volgen en promoten. Registreren kan via deze link: https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/het-balanske


Wij kijken er al naar uit om ook jouw warme actie te zien verschijnen!

Download hier onze flyer.