19 juli 2021

Enthousiast jeugdwerker gezocht

Voor het jeugdwerk is het Balanske op zoek naar een enthousiast jeugdwerker (50%).

Functiebeschrijving

Als coördinator in het jeugdwerk ben je een belangrijk aanspreekpunt voor verschillende partijen. Enerzijds begeleid en motiveer je het team van vrijwilligers dat je aanstuurt. Anderzijds kunnen ouders van kinderen en jongeren met een beperking met al hun praktische vragen bij jou terecht. Zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de uitvoering van de activiteiten die jij en je team van vrijwilligers organiseren, neem jij een leidende rol op.

Concreet bestaat jouw takenpakket onder meer uit volgende activiteiten:

·Aansturen van een groot animatorenteam tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de speelpleinwerking tijdens de verschillende schoolvakanties. Samen met een collega-jeugdwerker ben je eindverantwoordelijke van onze speelpleinwerking.

·Organiseren, begeleiden en opvolgen van enkele diensten uit ons vrijetijdsaanbod.

·Administratieve opvolging van alle activiteiten die jij organiseert: registreren van deelnemers, betalingen van ouders opvolgen, vastleggen van locaties buitenshuis, contacteren van vrijwilligers, …

·Bijwonen en/of organiseren van avondvergaderingen en weekendvergadering van de activiteiten waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Profiel

Als coördinator in het jeugdwerk heb je bij voorkeur ervaring in het werken met vrijwilligers. Je behaalde minimaal een bachelordiploma, bij voorkeur in een menswetenschappelijke richting, of je hebt elders evenwaardige ervaring opgedaan. Een eerste werkervaring is niet noodzakelijk, een gezonde dosis enthousiasme des te meer.

Persoonsgebonden competenties

  • Creatief denken (Inventiviteit)
  • Samenwerken als hecht team
  • Zelfstandig werken
  • Regels en afspraken nakomen
  • Omgaan met stress
  • Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)
  • Contactvaardig zijn

Aanbod

Wij bieden een contract van 50% voor bepaalde duur gedurende zes maanden. Na een positieve evaluatie wordt dit een contract van onbepaalde duur. Wij voorzien de startdatum op 01/10/2021.

Solliciteren voor deze vacature kan t.e.m. 01/09/2021 door je CV en motivatiebrief te mailen naar Quirina Rosseels.