24 juli 2019

Hoofdanimator Jente op de 'Dag van de Animator': "elke week een beleving"

25 juli is het de dag van de animator. De hoofdanimatoren en animatoren van Het Balanske verdienen allemaal een pluim op deze heuglijke dag.

Leuke activiteiten in elkaar steken, verantwoordelijkheid nemen, alles tot in de puntjes voorbereiden: de taken van hoofdanimator zijn niet min.
Jente Biesmans is al aan zijn vijfde vakantiezomer bij Het Balanske toe. Dit jaar zet hij zich in als één van de hoofdanimatoren. “Ik ben gestart toen een vriend me hier warm voor had gemaakt. Het sprak me meteen aan en ik ben graag bij Het Balanske gebleven. Deze vakantie ben ik hier vier weken. Elke week is anders, een hele beleving.”

Jongerenwerking

Jente is een mooi voorbeeld van hoe je aan Het Balanske kan blijven plakken. Zo zet hij zich ook in bij de jongeren- en volwassenwerking van Club SOS. Binnenkort start hij ook onder stage binnen het dagcentrum De Kalebas. “Ik heb heel veel geleerd door met kinderen om te gaan, maar mijn echte voeling ligt toch bij de volwassenen”, geeft hij wel toe.

Tekort animatoren

Het tekort aan animatoren voor speelpleinwerking is een jaarlijks weerkerend probleem. Ook bij Het Balanske mogen er extra animatoren bijkomen, ondanks het grote succes van de animatorencursus tijdens de paasvakantie. Waarom het bij Het Balanske dik in orde is? “We worden hier goed ondersteund. En er zijn ook kookouders actief om ons ’s avonds van lekkere maaltijden te voorzien. Het leuke is ook dat na elke vakantiewerking de vriendschappen blijven.

Over wat een animator zoal moet beschikken? “Veel enthousiasme, maar ook respect voor ieder om zich heen en zorgzaamheid.”

Zin om animator te worden? Vanaf 16 jaar mag je als animator ingeschakeld worden. Meer info bij Hannah Byttebier