19 oktober 2018

Interview met hoofdanimator Margo Gyselen

Margo Gyselen is al tien jaar animator bij Het Balanske. En dat doet ze met veel plezier. Maak kennis met één van onze blije hoofdanimatoren binnen de vakantiewerking. 

Hoe heb je het Balanske leren kennen?
“Ik heb het Balanske leren kennen omdat mijn zus, die een beperking heeft, er aan activiteiten deelnam. Zo maakte ik kennis met de vakantiewerking en spelnamiddagen. Zo ben ik er als vrijwilliger ook snel mee ingerold. Vandaag ben ik één van de vijftien hoofdanimatoren." (team van meer dan honderd animatoren!)

Welke voldoening haal je uit je engagement? “De kinderen en volwassenen met een beperking zijn oprecht en eerlijk. Ze hebben geen rem, zijn erg enthousiast en staan open voor alles en iedereen. Ze zijn erg aanhankelijk en erg gesteld op knuffels."

Over welke eigenschappen moet een animator beschikken? “Hij of zij moet enthousiast en creatief zijn, zowel met ideeën als met de handen. Je moet je ook durven smijten en voor een groep durven staan. Maar opgelet: sommige kinderen hebben het ook liever rustig. Je moet dus kunnen aanvoelen of het wat gekker kan, of toch eerder rustig."

Wat betekent het Balanske voor jou? “Het Balanske maakt al tien jaar een groot deel van mijn leven uit. Voor mij is het als thuiskomen. Het centrum biedt een waaier aan activiteiten voor elk kind en volwassene, een ruim aanbod waarin je heel erg gericht kan zoeken naar een geschikte vrijetijdsbesteding.” 

Dank je wel Margo, en graag tot binnenkort!