14 september 2020

Ruwbouwwerken nieuwbouw gefinaliseerd

De ruwbouwwerken van de nieuwbouw zitten er op. De aannemers kunnen nu verder met de installatie van allerhande technieken. Eind dit jaar is de ruwbouw winddicht en kan de afwerking van het interieur van start gaan.

Ondanks de lockdown zijn de werken niet al te ver opgeschoven. De werken zitten dus nog mooi op schema.
Na de graafwerken en het opbouwen van de volledige kelderverdieping staan nu ook de muren van de gelijkvloerse en eerste verdieping overeind. Het nieuwe gebouw is nu ook letterlijk in het bestaande gebouw geschoven. Zo maakt een doorsteek het mogelijk om van het ene naar het andere gebouw te wandelen.
Achteraan het gebouw van Het Balanske (tegen de muur van de achtergelegen sporthal) is een keermuur ter versteviging van de ondergrond geplaatst.

De aannemers zijn nu druk bezig met de aanleg van sanitair, elektriciteit en ventilatie. Eens alle technieken aangelegd zijn, volgt de bevloering en de afwerking van plafonds en muren. Ook het buitenschrijnwerk wordt geplaatst en rondom de buitengevel komt er nog een jasje van crepi.

Verwacht wordt dat we begin 2021 met de afwerking van het interieur en de inrichting kunnen starten.

De kindjes en begeleiders van kinderdagverblijf De Bal en de gasten en begeleiders van dagopvang De Kalebas kijken uit naar het voorjaar, wanneer ze het gebouw kunnen intrekken.