05 oktober 2023

Schrijf nu al in voor de animatorcursus 2024

Tijdens de paasvakantie 2024 organiseren we samen met Jeugddienst Don Bosco vzw de animatorencursus, bedoeld voor jongeren die aan de slag willen gaan met kinderen met of zonder een beperking. Een superleuke, leerrijke week!

Je maakt nieuwe vrienden, leert jezelf en je talenten beter kennen, leert vanalles bij over spelen met kinderen en jongeren.
Op deze animatorencursus leer je de inhoud van een gewone animatorencursus met bovendien als extra insteek het begeleiden van kinderen en jongeren met een beperking.

Het traject bestaat uit drie delen: de cursus, de stage en de eindbeoordeling.

  • De cursus bestaat uit 50 uur vorming. Als animator volg je dat in een weektraject. Zes dagen lang leer je in groep alles wat je nodig hebt om animator te zijn.
  • De stage doe je op een speelplein, kamp of vakantiewerking naar keuze. Dat kan ook bij Het Balanske!

Wanneer je de cursus volgde en nadien stage liep - bv. bij Het Balanske - kan je na een evaluatiemoment het attest “animator in het jeugdwerk” behalen.

Deelnameprijs bedraagt 215 euro, inclusief maaltijden, overnachting, verzekering, evaluatiemoment na de cursus, …

Via de gemeentelijke jeugddienst­ kan je vaak het cursusgeld gedeeltelijk­ of volledig terugbetaald­ krijgen met het bewijs van deelname. Informeer dus zeker bij je eigen stad of gemeente. Ontdek op dit plannetje welke steden en gemeentes een gedeeltelijke of volledige terugbetaling voorzien.

Waar en wanneer?

De eerstvolgende cursus vindt plaats tijdens de Paasvakantie 2024, van 5 tot en met 10 april 2024.
Start op 5 april om 10 uur, einde is voorzien op 10 april om 12 uur.
De locatie is het complex Zozimus in Bekkevoort.

Inschrijven kan via deze link.

Heb je intussen vragen over de cursus? Stel ze aan vormingsmedewerker Asja Heusdens.