11 februari 2020

Studenten werken prachtige snoezelkoffer uit

Het Balanske heeft tijdens de zomermaanden een projectaanvraag gedaan bij UCLL in Heverlee voor de module ‘projectwerk’. Begin oktober stelde een groepje van 6 enthousiaste studenten voor om de invulling van een snoezelkoffer uit te werken. Zo gezegd, zo gedaan!

Tijdens een kennismaking beantwoordde onze coördinator de vragen zo objectief mogelijk. De studenten wilden op deze manier een zo duidelijk en concreet beeld vormen van wat de inhoud van de snoezelkoffer zou moeten zijn. Via een enquête bevroegen ze verschillende partijen over de snoezelruimtes van Het Balanske en de daar bijhorende prikkels. Zo werd er geconcludeerd dat de reukzin weinig tot niet gestimuleerd wordt. Een gemiste kans vonden de studenten? …

De studenten reageerden bij het begin teleurgesteld om te horen dat ze geen budget toegewezen kregen vanuit de organisatie. Maar niets hield hen tegen! Ze zijn creatief beginnen denken om toch een mooi eindresultaat te bekomen. Ze deden een beroep op sponsoring en materiële giften van derden.

Na het uitdenken (rond hygiëne, duurzaamheid en veiligheid) van hun project zijn ze na enkele maanden aan de uitvoering van de snoezelkoffer begonnen. Zo hebben de studenten volgende voorwerpen uitgewerkt met geur en tast als hoofddoelen. Zo ontwikkelden ze een geurkast, bloemenbuis, verzwaringsdeken, voeltegels, regenpijpen, geurpotjes, voelslangen, …


De coördinatoren en directie bij Het Balanske stonden versteld van het resultaat dat ze neerzetten op de testdag. Nooit gedacht dat je met zo weinig materiaal en centjes zo'n leuke snoezelkoffer kon realiseren. Het project heeft de studenten veel energie gevraagd, maar het heeft geloond!

‘We willen graag ons project tot een goed einde brengen.’ Dit is één van de zinnetjes uit het projectwerk van de studenten UCLL. En of deze studenten het project tot een goed einde gebracht hebben?!

De snoezelkoffer voegen wij graag snel toe in onze werking!