17 april 2018

Trek er eens op uit naar een toegankelijk evenement!

Er staan de komende dagen en weken heel wat toegankelijke evenementen op het programma.
Met zo'n zomers weer, zetten wij alle zonnige uitstappen en activiteiten graag voor jullie op een rijtje!

* woensdag 18 april 2018: Buitenspeeldag (Stad Aarschot)
Er zijn die dag tal van leuke activiteiten tussen 13u en 17u op de Grote Markt, in het Stadspark, Meetshovenbos en op de Orleanssite t Aarschot. De stad Aarschot wil extra inzetten om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te vergroten, daarom zullen verschillende activiteiten inclusief en toegankelijk zijn. Klik snel door om alle activiteiten te bekijken! Of bekijk hier de poster van de Buitenspeeldag!

* zaterdag 28 april 2018: G-Outdoor Event (door studenten Lichamelijke opvoeding & Bewegingsrecreatie aan de Karel de Grote Hogeschool) Dit evenement zal doorgaan op het Sport Vlaanderen domein te Hofstade. Het doel van dit event is het toegankelijk(er) maken van outdoor sporten voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie moedigt inclusief sporten aan en wil op deze speciale familie sportdag mensen samen laten genieten van een gevarieerd en nieuw aanbod aan outdoor sportmogelijkheden. Je kan er o.a. kanoën, hoog touwenparcours, klimmen, archery tag, maar ook kickbikes, G-voetbal, zitvolleybal. Meer informatie via deze website! Of bekijk ook de flyer!

* zondag 3 juni 2018: On Wheels Gent (een initiaief van To Walk Again vzw)
Op zondag 3 juni 2018 organiseert To Walk Again samen met de Gentse Sportdienst een gloednieuwe On Wheels-dag in de Blaarmeersen te Gent vol uitdagende en sportieve activiteiten voor personen met een fysieke beperking en het hele gezin! Zo kan jong en oud deelnemen aan initiaties tennis, kajak, klimmen, kin-ball, tafeltennis en squash. Meer informatie via deze website! Of bekijk hier de flyer van dit evenement!

* donderdag 7 juni 2018: Op Maat (door Pasform Tienen en CC De Borre)
Op Maat is een belevingsdag voor volwassenen met een verstandelijke beperking met culturele en sportieve workshops in CC De borre te Bierbeek. Op het programma staan creatieve workshops, kooksessies, muzikale belevenissen, intieme luisterverhalen en allerlei sportactiviteiten. In de voormiddag volg je één of twee verschillende workshops (afhankelijk van duur) en in de namiddag kan je naar de prachtige theatervoorstelling ‘Morgen wordt alles anders’ komen kijken van Compagnie Frieda waarbij mensen van Apojo (Huize eigen Haard) meespelen. Vooraf inschrijven verplicht via deze website! Of bekijk hier het volledige programma!

* verschillende momenten in april en mei: gratis open zeildagen (van Sailability)
Iedereen moet kunnen genieten van het plezier van zeilen. Altijd al eens willen uittesten of deze sport iets voor jou is? Kom eens langs op één van onze open zeil dagen i Heusden : 15 april 2018, Vilvoorde : 22 april 2018, Mol : 29 april 2018, Antwerpen : 06 mei 2018, Brugge : 27 mei 2018. Meer informatie via deze website! En bekijk hier ook de folder!

* doorlopend toegankelijk: oriëntatieparcours voor kinderen met een beperking (provinciedomein Kessel-Lo)
Het oriëntatieparcours is geschikt voor alle deelneemsters en deelnemers, met in het bijzonder personen met een beperking en voor zeer jonge kinderen. Je treft er een bonte verzameling van oefeningen in oriëntatie aan, met variërende moeilijkheidsgraden. Het parcours is ook rolstoeltoegankelijk. Meer informatie via deze website!

Trek er eens op uit, geniet van het lentezonnetje, en natuurlijk ook van deze toffe toegankelijke activiteiten!