13 augustus 2019

Vacature jeugdwerker (50%)

Het Balanske is een vrijetijdszorgcentrum gelegen in Tielt-Winge. Sinds de oprichting in 1992 richten we ons op personen met een beperking, en hun hele gezin. Ons doel? Een plek zijn waar ouders met een kind met een handicap steun vinden en elkaar kunnen ontmoeten.

Om zo veel mogelijk mensen van diverse leeftijden met uiteenlopende interesses te bereiken, organiseert Het Balanske een ruim aanbod aan activiteiten. Dit kan gaan van kleinschalige activiteiten op weekbasis, zoals een sport- of creatief aanbod, tot grotere activiteiten zoals onze speelpleinwerking en gezinsvakanties tijdens de vakantieperiodes. Om onze werking te garanderen kunnen wij rekenen op een team van 3 coördinatoren in het jeugdwerk, een leidend coördinator, enkele ondersteunende personeelsleden en een grote groep vrijwilligers.

Jouw takenpakket

Als coördinator in het jeugdwerk ben je een belangrijk aanspreekpunt voor verschillende partijen. Enerzijds begeleid en motiveer je het team van vrijwilligers dat je aanstuurt. Anderzijds kunnen ouders van kinderen en jongeren met een beperking met al hun praktische vragen bij jou terecht. Zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de uitvoering van de activiteiten die jij en je team van vrijwilligers organiseren, neem jij een leidende rol op.

Concreet bestaat jouw takenpakket onder meer uit volgende activiteiten:

 • Aansturen van een groot animatorenteam tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de speelpleinwerking tijdens de verschillende schoolvakanties. Samen met een collega-jeugdwerker ben je eindverantwoordelijke van onze speelpleinwerking.
 • Organiseren, begeleiden en opvolgen van enkele diensten uit ons vrijetijdsaanbod zoals G-basket en United by Wheels (omnisport).
 • Administratieve opvolging van alle activiteiten die jij organiseert: registreren van deelnemers, betalingen van ouders opvolgen, vastleggen van locaties buitenshuis, contacteren van vrijwilligers, …
 • Bijwonen en/of organiseren van avondvergaderingen en weekendvergadering van de activiteiten waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Wie zoeken we?

Als coördinator in het jeugdwerk heb je bij voorkeur ervaring in het werken met vrijwilligers. Je behaalde minimaal een bachelordiploma, bij voorkeur in een menswetenschappelijke richting, of je hebt elders evenwaardige ervaring opgedaan. Een eerste werkervaring is niet noodzakelijk, een gezonde dosis enthousiasme des te meer. Affiniteit met sport is een pluspunt.

Daarnaast hechten wij veel belang aan volgende persoonsgebonden competenties:

 • Flexibiliteit
 • Collegialiteit
 • Creativiteit
 • Begeleiden en coachen van een team
 • Zelfstandig werken

Wij bieden jou:

 • Een contract van 50% voor bepaalde duur gedurende zes maanden. Nadien is er een mogelijkheid tot een verlening van het contract, eventueel in voltijds regime. De startdatum wordt voorzien in de maand oktober.
 • Flexibele werkuren ter compensatie van avond- en weekendactiviteiten.
 • Een collegiale sfeer, waar collega’s steeds voor elkaar klaarstaan.
 • Verloning volgens de barema’s van PC 329.

Geïnteresseerd?

Wil je graag meer informatie over deze vacature, dan kan je contact opnemen met Marlies Hartman.

Solliciteren voor deze vacature kan t.e.m. 18/09/2019 door je CV en motivatiebrief te mailen naar: marlies@balanske.be.