23 oktober 2020

Verstrenging maatregelen, maar gelukkig nog geen activiteitenstop

Waar we voor vreesden, wordt werkelijkheid: het wordt almaar moeilijker om  activiteiten te organiseren. We zijn wel blij dat we met het nemen van  de noodzakelijke, verstrengde maatregelen toch nog kunnen blijven doorgaan. Vanaf morgen - zaterdag 24 oktober - gelden volgende veiligheidsmaatregelen:

👉 Snoezelen kan blijven doorgaan, en kan dus zeker ook nog gereserveerd worden.
We blijven inzetten op de hygiënemaatregelen en ventileren de ruimten continu. Verder voeren we wel enkele verstrengingen in:
- Alle 12-plussers moeten verplicht een mondmasker dragen, ongeacht of ze in de bubbel vertoeven of niet. Bij personen met een beperking bevelen we het ten zeerste aan.
- Voor of na een snoezelbeurt kan de cafetaria niet gebruikt worden.
- We laten maximum 15 personen in de snoezel toe.

👉 Ook watersnoezelen kan nog steeds. Bubbeltip: er is nog ruimte om te reserveren. 

👉 Vakantiewerking tijdens de herfstvakantie kan blijven doorgaan, maar wordt beperkt tot speelpleinwerking voor -12-jarigen. Het is onhaalbaar en onverantwoord om in herfstweer met de doelgroep vier dagen lang enkel buitenactiviteiten te organiseren (wat de richtlijn is voor +12-jarigen). De verantwoordelijke coördinator brengt de ouders van de deelnemers die helaas niet kunnen deelnemen, op de hoogte en kent volgende week extra plaatsen -12 jaar toe volgens de wachtlijst.

👉 Spelnamiddagen en Studio Brus: zullen buiten moeten doorgaan, omdat de meeste deelnemers +12 jaar oud zijn. Begeleiders en deelnemers dragen een mondmasker.

👉 Club SOS en MOVE!:  met een bubbel van max. 40 personen, mits social distancing, gaan de activiteiten bij voorkeur (maar niet uitsluitend) buiten door. Begeleiders en deelnemers dragen een mondmasker.


Bij deze diensten treden geen verstrengingen op, we herhalen wel de maatregelen:

👉 Lillebie: bubbel van max. 50, social distancing is niet noodzakelijk, begeleiders dragen een mondmasker. De activiteit van morgen (zaterdag 24 oktober) gaat buiten door.

👉 Crea: we behouden een bubbel van max. 20, social distancing is niet noodzakelijk, begeleiders en +12-jarigen dragen een mondmasker.

👉 De 1-op-1 begeleide activiteiten zoals het muziekatelier, cybersnoezel en leren spelen kunnen blijven doorgaan. Begeleiders en 12-plussers dragen een mondmasker en bewaren zoveel als mogelijk de afstand.

👉 De sportdiensten (dans, omnisport, G-basket, UBW) kunnen blijvend indoor doorgaan (omdat we geen wedstrijden inrichten). Zoals eerder meegedeeld zetten we in op aangepaste trainingssessies en individueel bewegen. Mondmaskers dragen is niet verplicht bij het sporten, wel bij aankomst, tijdens het verplaatsen doorheen de sporthal en bij vertrek.

👉 Thuisoppas kan aangevraagd worden. Houd rekening met het dragen van een mondmasker en het respecteren van de afstand.

Voor deze diensten dragen we de voorkeur om tot online sessies over te gaan.

👉 Vormingen mogen nog steeds fysiek doorgaan, omdat we in een kleine groep vorming geven en maximaal de preventiemaatregelen volgen. Intussen hebben onze vormingsmedewerkers ook werk gemaakt van een online aanbod dat aan scholen en organisaties gegeven kan worden.

👉 Vrijetijdstrajectbegeleiding kan doorgaan, met de voorkeur om online het traject te doorlopen.

De werking van kinderdagverblijf De Bal en dagopvang De Kalebas blijft ongewijzigd.


De verantwoordelijke coördinator van elke dienst informeert in de aanloop naar elke volgende activiteit alle deelnemers over de specifieke maatregelen. 
Wanneer de overheid de maatregelen versoepelt of verstrengt, houden we je meteen op de hoogte.

Wij hopen met jullie mee dat deze crisis snel achter de rug is, maar vooral dat elk van jullie gezond mag blijven.

Heb je vragen, contacteer dan jouw coördinator/contactpersoon binnen Het Balanske. We helpen je graag verder.