13 maart 2020

Vrijetijdszorgcentrum sluit deuren tot en met 3 april, dagopvang De Kalebas en kinderdagverblijf De Bal blijven open

Ten gevolge van het coronavirus nemen we ook voor vrijetijdszorgcentrum Het Balanske, dagopvang De Kalebas en kinderdagverblijf De Bal verhoogde maatregelen in acht. Deze gaan verder dan de bestaande individuele hygiënische voorzorgsmaatregelen.

Het vrijetijdszorgcentrum sluit de deuren tot en met 3 april. Onze activiteiten gedurende de weekdagen en weekends gaan niet door. Het personeel blijft wel achter gesloten deuren aan de slag.
Kinderdagverblijf De Bal blijft - tot nader order - open.
Zoals ook gisterenavond door de overheid is aangekondigd, garanderen we de opvang, mits uitgebreide hygiënische maatregelen in acht te nemen.
Dagopvang De Kalebas is vandaag nog geopend voor de gebruikers. Wij wachten verdere richtlijnen af en communiceren in de loop van vandaag over eventuele extra maatregelen.

UPDATE VRIJDAGNAMIDDAG 13 MAART 14 UUR: De Kalebas zal ook gesloten zijn vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 3 april.

Wat betekent dit nu concreet?

Volgende activiteiten buiten Het Balanske gaan niet door, tot en met 3 april

  • Het Breugelfestijn op zondag 15 maart in GC De Maere Tielt-Winge. Deze wordt uitgesteld naar 13 september in het Balanske
  • De pastadag van United by Wheels op zondag 5 april in gemeentelijke feestzaal Boutersem. Deze wordt naar een latere datum uitgesteld.

Volgende activiteiten binnen Het Balanske gaan niet meer door, tot en met 3 april:

  • Onze vrijetijdsactiviteiten zoals onder meer muziekatelier, dans, omnisport, G-basket,... gedurende de weekdagen en weekends. Dat geldt ook voor onze uitstappen of bijeenkomsten. Al onze deelnemers worden verwittigd.
  • Het snoezelen en watersnoezelen. Alle deelnemende gezinnen en groepen worden verwittigd.

Aan onze onthaalvrijwilligers en vrijwilligers die met de doelgroep in contact komen, vragen we om ook tot 3 april hun engagement stop te zetten.

Volgende activiteit is nog in beraad, hierover wachten we af:

De speelpleinwerking tijdens de paasvakantie:

  • Gezien deze activiteiten plaatsvinden na 3 april, de einddatum van de maatregelen die in de versterkte fase 2 vooropgesteld worden door de overheid, neemt Het Balanske voorlopig geen initiatief tot het annuleren.
  • Ouders van gebruikers van de speelpleinwerking worden gevraagd om de waakzaamheid te verhogen en hun zoon/dochter niet naar de speelpleinwerking te brengen bij het vertonen van ziektesymptomen.
  • Verder volgt Het Balanske samen met de (hoofd)animatoren en gebruikers de hygiënische maatregelen.


Het bestuur van Het Balanske en De Bal volgen actief de stand van zaken over de problematiek van het coronavirus op. Adviezen en maatregelen worden gecoördineerd en up-to-date gehouden door de overheid en gecommuniceerd via de centrale informatiepagina van de Belgische overheid alsook verschillende andere media.

We volgen de verdere ontwikkelingen dagelijks en houden u op de hoogte.

Meer informatie?

  • Algemene info en vaak gestelde vragen: www.info-coronavirus.be
  • Heb je nog een vraag met betrekking tot het coronavirus? Bel 0800 14689 of mail.
  • Heb je nog een vraag specifiek voor het Balanske? Bel 016 63 90 21 of mail.

Wij danken u voor uw begrip.

Met gezonde groeten,
Het bestuur van Het Balanske en van De Bal