28 juni 2023

Welkom aan onze vijf nieuwe thuisoppassers

Binnen onze nieuwe opgestarte dienst UiThuis mogen we vijf toffe collega’s-Thuisoppassers verwelkomen. We wensen Giel, Lore, Lies, Silvia en Wim veel succes en werkplezier!

Dag Giel!

Giel is een sociale, sportieve creatieveling die zich graag met van alles bezighoudt. “In mijn vrije tijd hou ik van het bourgondische leven in al zijn facetten, de natuur, mijn huisdieren en klussen. Met extreme sporten krijg je mij altijd uit de zetel. Mountainbike, motorrijden, klimmen en snowboarden zijn de sporten die ik het meest beoefen", vertelt Giel.
Op werkvlak vindt hij afwisseling belangrijk. "Ik wil de uitdaging aangaan om personen en gezinnen met een zorgvraag, binnen hun gekende omgeving t ondersteunen. Ik vind het vooral fijn om te ervaren welk positief effect een zeer persoonsgerichte aanpak kan hebben op het functioneren van een gezin. Verder kijk Ik ernaar uit om samen met gezinnen op zoek te gaan naar manieren om hun dagelijks functioneren zo aangenaam mogelijk te laten verlopen."

Welkom Wim!

Wim heeft een achtergrond in personeelswerk en tuinontwerp, maar werk sinds augustus vorige jaar als buddy. Ook hij start als thuisoppasser. “Ik vind het fijn om al een eerste contact op te bouwen met de cliënten en om eens de ervaringen van de collega's te horen. Ik kijk ernaar uit om de cultuur te leren kennen binnen de organisatie en het gevoel te hebben een positieve impact te hebben op de cliënten.”
Daarnaast werkt hij graag in de tuin, zeker nu het fruitseizoen begonnen is. “Ik ben ook sportief, maar niet competitief: ik fitness en ga joggen.”

Dag Lies!

Lies werkt sinds vorig jaar als begeleider in kinderdagverblijf De Bal en zal deze job combineren met haar functie als thuisoppasser bij UiThuis. “Ik vind het fijn om deel mogen uit te maken van dit mooie project. Op deze manier kunnen we ouders en hun gezin waarvan één of meerdere van de kinderen een extra zorgnood heeft wat meer ademruimte te geven", zegt Lies. "Het is heel aangenaam om in elk gezin waar je ondersteuning gaat bieden met open armen ontvangen te worden. Ook van de oppas kinderen zelf mocht ik al heel veel liefde en warmte ontvangen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mijn oppas kindjes en hun gezinnen nog beter te leren kennen. Haar vrije tijd brengt ze graag door met haar gezin. Gezelschapsspelletjes of een basketbalwedstrijd van de kinderen meevolgen. En ze is ook actief binnen de cel evenementen van de basketclub.

Hallo Lore!

Lore is al vele jaren actief als vrijwilliger bij Het Balanske. Vooral als (hoofd)animator ben ik in verschillende diensten vrij actief. Sinds kort mag ze officieel tot één van de vaste medewerkers rekenen. En dat bevalt haar al snel prima. "Ik vind het prachtig om op het tempo van de kinderen een band op te bouwen. Samen met hen zoeken wie ik voor hen kan zijn en wat ik voor hen kan betekenen is een hele uitdaging, maar iedere kleine stap die we samen maken is om van te genieten. Ik vind het ook heel fijn dat ik de ouders - al is het maar voor even - wat extra rust en tijd voor zichzelf kan geven. Iets mogen bijdragen in al deze warme en liefdevolle gezinnen, heerlijk."
De weinige vrije tijd die ze heeft, spendeert ze aan kleren naaien, haken en breien. Of wegdromen bij een goed boek mag ook al eens. 

Veel succes Silvia!

Ook Silvia is pas opgestart en leren we binnenkort nog beter kennen. "Ik ben alvast blij in het Balanske-team te komen en kijk ernaar uit om de gezinnen te leren kennen!"