14 juli 2020

Werken nieuwbouw vorderen goed

De werken aan de nieuwbouw vorderen nu echt snel. Na het optrekken van de muren van het gelijkvloers en het plaatsen van de welfsels en het beton, wordt nu de eerste verdieping opgetrokken.

De nieuwbouw achter het huidige gebouw zal kinderdagverblijf De Bal en dagcentrum De Kalebas huisvesten. Vanuit het huidige Balanske-gebouw zal er een doorsteek zijn naar het nieuwe gebouw. Het wordt een klassieke bouwstructuur, waarbij er aandacht is voor ruimte en comfort, energiezuinigheid en aangenaam verblijf.

Verloop van de werken

Na het kappen van de vroegere bomenrij en de voorbereidende grondwerkzaamheden is tijdens het begin van het jaar gestart met de eigenlijke werken. De werken gingen aan een mooi tempo vooruit. Tijdens het bouwen van de kelder kwam corona opzetten waardoor de werken werden stopgezet. Mits het naleven van de social distancing konden de werknemers van het aannemersbedrijf weer aan de slag. Na enkele weken oponthoud zien we intussen de muren weer hogerop komen.

Wanneer de wind- en waterdichte ruwbouw einde 2020 klaar is, kan werk worden gemaakt van de afwerking zoals onder meer pleisteren en schilderwerken.
Verwacht wordt om in het voorjaar van 2021 de nieuwbouw in gebruik te kunnen nemen.


Wat parkeren betreft:

De parking aan de sporthal is al sinds het begin van de werken niet meer in gebruik. Parkeren kan vlak voor Het Balanske. Probeer parkeren in de Perklaan te vermijden. 

Regelmatig posten we een foto van het verloop van de werken. Dat zullen we ook zeker blijven doen tot de nieuwbouw klaar is.