Cybersnoezel

Computer- en multimedialessen op maat voor kinderen en jongeren met beperking

Onze computerruimte in Het Balanske is uitgerust met verschillende computers met aangepaste hardware en software zodat deze aangepast is aan de noden van personen met een mentale en/of motorisch beperking. Tal van vrijwilligers zetten zich in om met de deelnemers aan de slag te gaan met o.a. muis- en andere vaardigheidstraining, activiteiten om al spelend multimedia te ontdekken, maar ook om computerspelletjes te spelen, of te chatten of e-mailen. De lessen zijn op vraag en op maat van de deelnemers.

De cybersnoezel heeft verschillende functies:

  • De deelnemers genieten van een ontspannende activiteit (zoals computerspelletjes spelen, surfen, chatten, of vrijblijvend oefenen) als aanvulling of volgend een andere vrijetijdsbesteding
  • Door de deelnemers samen te brengen in kleine groepjes, kunnen zij samen spelen en samen ontdekken. Door samen te oefenen, kunnen de gebruikers van elkaar leren
  • Gezinnen die thuis niet over een computer, internet, of aangepaste hardware en software beschikken, kunnen hier terecht.
  • Ook ouders kunnen, samen met hun kinderen, bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij het ICT-gebruik thuis. Er is een uitgebreide mediatheek met software en aangepast beeld- en geluidsmateriaal. Ouders kunnen de aanwezige aangepaste hardware en software samen met hun kind uitproberen en zelf ervaren waarin hun kind geïnteresseerd is of wat hun kind nodig heeft, alvorens zelf in deze (dure) hard- en software te investeren.
  • De deelnemers leren vaardigheden die handig kunnen zijn voor hun maatschappelijk functioneren, en hun ouders (of begeleiders) leren de mogelijkheden van ICT voor personen met een beperking kennen.

Lesmomenten cybersnoezel

De cybersnoezel-lessen vinden plaats op zaterdagvoormiddag tussen 10 en 13 uur. De deelnemer wordt door een vaste vrijwilliger gedurende een half uurtje begeleid.

De kostprijs bedraagt 20 euro/trimester (september-december 2024) of 40 euro/semester (januari-juni 2025).

Bekijk de mogelijkheden met coördinator Sophie Massy zodat jullie samen de ICT-vraag in kaart kunnen brengen.

De cybersnoezel-lessen van het najaar 2024 starten zaterdag 28 september weer op. 

  • 28 september
  • 5, 12, 19 en 26 oktober
  • 9, 16, 23 en 30 november
  • 7, 14 en 21 december

Bij vragen in verband met sociaal tarief, neem ook contact op met de coördinator.

Cybersnoezel

Praktische info

Zaterdagvoormiddag, gedurende een halfuurtje tussen 10 en 12 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief