Cybersnoezel

Kinderen en jongeren met een beperking kunnen bij de dienst 'cybersnoezel' terecht voor computer- en multimedialessen op maat.

Onze computerruimte in Het Balanske is uitgerust met verschillende computers met aangepaste hardware en software zodat deze aangepast is aan de noden van personen met een mentale en/of motorisch beperking. Tal van vrijwilligers zetten zich in om met de deelnemers aan de slag te gaan met o.a. muis- en andere vaardigheidstraining, activiteiten om al spelend multimedia te ontdekken, maar ook om computerspelletjes te spelen, of te chatten of e-mailen. De lessen zijn op vraag en op maat van de deelnemers.

De cybersnoezel heeft verschillende functies:

  • De deelnemers genieten van een ontspannende activiteit (zoals computerspelletjes spelen, surfen, chatten, of vrijblijvend oefenen) als aanvulling of volgend een andere vrijetijdsbesteding
  • Door de deelnemers samen te brengen in kleine groepjes, kunnen zij samen spelen en samen ontdekken. Door samen te oefenen, kunnen de gebruikers van elkaar leren
  • Gezinnen die thuis niet over een computer, internet, of aangepaste hardware en software beschikken, kunnen hier terecht.
  • Ook ouders kunnen, samen met hun kinderen, bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij het ICT-gebruik thuis. Er is een uitgebreide mediatheek met software en aangepast beeld- en geluidsmateriaal. Ouders kunnen de aanwezige aangepaste hardware en software samen met hun kind uitproberen en zelf ervaren waarin hun kind geïnteresseerd is of wat hun kind nodig heeft, alvorens zelf in deze (dure) hard- en software te investeren.
  • De deelnemers leren vaardigheden die handig kunnen zijn voor hun maatschappelijk functioneren, en hun ouders (of begeleiders) leren de mogelijkheden van ICT voor personen met een beperking kennen.

Meer informatie over het cybersnoezelen? Geïnteresseerd, maar u weet niet of dit wel iets voor uw zoon/dochter is? Inschrijven?

Neem vrijblijvend contact op met Silke via Silke@balanske.be

Een kijkje achter de schermen:
logo-drk

Het Balanske is een gezinsactiviteitencentrum voor personen met een handicap en hun gezin


Met de steun van