Woonproject Diest

Het Balanske start begin 2026 met een nieuw project collectief wonen voor personen met een beperking, gelegen in hartje Diest. Gezien de noodzaak en de vraag vanuit onze doelgroep lanceren we dit woonaanbod, inclusief zorgatelier.

“Huize Balanske” (werknaam) telt 14 wooneenheden met elk een sanitaire cel, een gemeenschappelijke leefruimte en keuken, groene patio en mooie stadstuin. Vaste begeleiders staan er in voor de dagelijkse ondersteuning en worden bijgestaan door externe beroepskrachten en vrijwilligers voor de begeleiding van activiteiten.

Kans op zelfstandig wonen
Met het woonproject willen we volwassen personen met een mentale, fysische, autistische of meervoudige beperking de kans op zelfstandig wonen bieden.
De bewoners komen terecht in een gezellige warme thuis waarbij we een goede communicatie tussen ouders/voogden van de bewoners nastreven. We beluisteren vragen en noden en maken afspraken over grenzen en mogelijkheden.

Bewoners moeten zich thuis voelen in ons woonproject. De bewoners kiezen zelf of zij in hun eigen kamer of in de ontmoetingsruimtes vertoeven.

Veiligheid en beveiliging moeten gegarandeerd zijn. Zo passen we toegangscontrole toe en is er camerabewaking. Daarnaast garanderen we valdetectie en detectie bij incontintentie en epilepsie, en meerdere digitale tools. 


Zinvolle dagbesteding
We hechten bijzonder veel belang aan inclusieve kansen. De bewoners die in staat zijn om zelfstandig op stap te gaan in de stad worden toegangsfaciliteiten aangeboden. Wij opteren voor een open huis voor de bewoners, rekening houdend met de mentale en fysische mogelijkheden van de persoon met de beperking. “Samen met het netwerk zoeken we naar een zinvolle dagbesteding. Dit is o.a. mogelijk in het zorgatelier, een koffiebar uitgebaat door de bewoners”, zegt Albert Van der Stappen, directeur Het Balanske.


‘Huize Balanske’ is gelegen in de winkelstraat Hasseltsestraat, Diest.

We verwachten dat de bouw start einde 2024-begin 2025.

Heb je interesse in dit nieuwe wooninitiatief? Of zijn er vragen?
Neem contact met de directie Albert Van der Stappen via 016 63 90 21 of stuur een mailtje naar info@balanske.be.

Woonproject Diest

Praktische info

Start bouw einde 2024
Vermoedelijke opening voorjaar 2026

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief