26 augustus 2021

Inschrijven voor nieuw activiteitenjaar

De zomervakantie zit er bijna op, tijd om aan sport en hobby's voor het najaar te denken. Zoals jullie weten hebben we bij Het Balanske een uitgebreid activiteitenaanbod specifiek op maat van onze doelgroep.

Voor deze sportactiviteiten kan je alvast inschrijven:

* tandemfietsen: een fietstocht op 4 september en 2 oktober. Voor deelnemers vanaf 14 jaar, al dan niet samen met begeleiding door een ouder/familielid.

* G-basket, start op 7 september. Voor jongeren vanaf 16 jaar, in de sporthal van Boutersem, samen met baskettrainsters Véronique, Galia en Luna.

* United by Wheels: alle zondagen ofwel basket/badminton/tafeltennis of hockey in rolstoel, in de sporthal van Boutersem. Opstart op 26 september, met de UBW-trainers Danny en Seppe.

- dans, waarin je dansjes kan aanleren (eerste lesmoment) of leert bewegen op muziek (weede lesmoment). Vanaf zaterdag 2 oktober: voor kinderen en volwassenen, samen met dansjuf Loes, in Het Balanske.

* omnisport: proef van allerlei sporten en scherp je talenten aan. Opstart op 9 oktober, met sportleerkracht Ann.

* Kick-Fun: omnisport voor gevorderden. Eveneens opstart op 9 oktober, samen met sportleerkracht Ann.

Voor deze gezinsgerichte activiteiten kan je alvast inschrijven:

- Studio Brus: de brussen gaan op weekend naar Sunparks van 1 t/m 3 oktober. Inschrijven voor 29/08. Er loopt al een wachtlijst, waar je je nog op mag inschrijven!

- vormingscel voor ouders: vorming rond snippervoorzieningen op 23 oktober.

Voor deze ateliers kan je alvast inschrijven:

- muziekatelier: start op maandag 13 september. Neem contact op met Veerle Devillé.

- cybersnoezel: scherp je digitale vaardigheden aan. start op zaterdag 25 september op. Neem contact met Sophie Massy bij interesse.

- Leren Spelen: spelvaardigheden voor kinderen/jongeren met autisme, start op zaterdag 25 september. Neem contact op met Sophie Massy om je vragen te stellen en om een vast spelmomentje vast te leggen.

- Speel-eo-doe, leuke, doelgroepspecifieke spelnamiddagen. De eerste activiteit vindt plaats op zaterdag 25 september. Meer info volgt!

Voor de specifieke werkingen naar kleuters en volwassenen:

- MOVE: regelmatige activiteiten en bijeenkomst voor jongeren en volwassen. Eerste activiteit op 4 september: een actieve bingo in het OverkopHuis van Tienen.

- Lillebie: start op 2 oktober met een gezinsuitstap naar hoeve De Peinwinning (voor kleuters)

Alle andere najaarsactiviteiten voegen we toe van zodra deze bekend zijn.

Opgelet: wie wil inschrijven voor een dienst/activiteit, dient zich wel eerst te registreren op de website. Met je eigen account kan je nadien de inschrijving voltooien. Zo kan je voortaan inloggen op 'Mijn Balanske'.

Op naar een fijne vrijetijdsinvulling van het najaar!