Watersnoezelen

Net zoals onze snoezelruimte heeft ook de watersnoezelruimte als doel zowel te activeren als te relaxeren. Bovendien richt de watersnoezel zich ook tot een verbetering van het fysieke welzijn. Dit door het aanbieden van hydrotherapie (het whirlpoolbad) en infraroodstraling (uit de infraroodsauna).

Het nemen van een whirlpoolbad leidt tot ontspanning op drie verschillende manieren:

1. Het warme water heeft een ontspannend effect op de spieren.

2. Dit effect wordt nog versterkt door de opspattende luchtbellen die omwille van hun masserende werking eveneens de spieren ontspannen,

3. Ten slotte is er de gewichtloosheid in water wat maakt dat de druk op de spieren verkleint, waardoor deze alweer ontspannen. Vooral personen met een zware fysieke handicap hebben baat bij deze voordelen.

Ook een infraroodsauna heeft extra voordelen:

1. Een infraroodsauna wordt beter verdragen door personen met een handicap omdat de overbrenging van warmte gebeurt door straling. Warmtestraling is beter te verdragen en gezonder voor de longen.

2. De warmte die wordt overgedragen naar het lichaam heeft een ontspannend effect op de spieren.

3. Een extra voordeel van de infraroodsauna is dat er continu frisse lucht wordt aangevoerd, met een beter doorbloeding van het lichaam tot gevolg.


Je kan de watersnoezelruimte reserveren door te bellen naar het secretariaat (016/63.90.21) of een mail te sturen naar info@balanske.be . Als je een overzicht wil zien van wanneer de watersnoezelruimte beschikbaar is, kan u bovenaan in het menu 'agenda' kiezen.logo-drk

Het Balanske is een gezinsactiviteitencentrum voor personen met een handicap en hun gezin


Met de steun van